ΣΙΝΕ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Κοζάνη: Πέντε τελικά οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή!!! - Αναλυτικά οι περιοχές

Οι σεισμολόγοι για τις σημερινές δονήσεις στην περιοχή...
Ως τοπικού χαρακτήρα μικροδιέγερση χαρακτηρίζουν οι σεισμολόγοι του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τη σεισμική δραστηριότητα που σημειώθηκε το πρωί στο νομό Κοζάνης.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, στις 7.15 καταγράφηκε από το τηλεμετρικό του δίκτυο σεισμός, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ στις 8.00 ακολούθησε και δεύτερη δόνηση 3,5 Ρίχτερ. Οι δονήσεις έγιναν αισθητές σε περιοχές των
νομών Κοζάνης και Καστοριάς και το επίκεντρό τους εντοπίστηκε σε απόσταση 15 περίπου χιλιομέτρων από την πόλη της Πτολεμαΐδας.
Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο σεισμολόγος στο ΑΠΘ, Μανώλης Σκορδίλης, η περιοχή αυτή δεν χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα υψηλή σεισμικότητα και απέδωσε τους σεισμούς σε «συνηθισμένη για τα ελληνικά δεδομένα τοπικού χαρακτήρα μικροδιέγερση». Διευκρίνισε επίσης, ότι το επίκεντρο του μεγάλου καταστροφικού σεισμού, μεγέθους 6,6 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στις 15 Μαιου 1995 στην Κοζάνη, βρισκόταν στην περιοχή της λίμνης Πολυφύτου, στο νοτιοδυτικό άκρο του νομού, σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το σημερινό.
Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν από το πρωί, ευτυχώς μικρής εντάσεως.
Συγκεκριμένα:

06:16 Στον Περδίκκα 3,6 ρίχτερ
06:31 Στην Κοζάνη 2,3 ρίχτερ
06:00 Στον Αετό 2,3 ρίχτερ
07:00 Στην Πτολεμαΐδα 3,3ρίχτερ
07:26 Στο Ανατολικό 2,5 ρίχτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: