ΣΙΝΕ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Αγκυλωτό σταυρό στους Αγανακτισμένους προβάλλουν τα γερμανικά ΜΜΕ

Τα ΜΜΕ στη Γερμανία, πρόβαλλαν ένα πλακάτ με τον αγκυλωτό σταυρό στη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εμφανίστηκε στη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, ενώ σχετικό δημοσίευμα κάνει λόγο για διασυρμό της Ευρώπης από τη χώρα μας.
Ειδικότερα, σε άρθρο για την κρίση στην Ελλάδα, στο περιοδικό Der Spiegel, εμφανίζεται η φωτογραφία με το
συγκεκριμένο πλακάτ, χωρίς όμως να υπάρχει περαιτέρω σχολιασμός.
Το θέμα προβάλλει και η εφημερίδα Bild στην έκδοση της τη Δευτέρα (06/06) και στο σχετικό δημοσίευμα γράφει ότι “με τον αγκυλωτό σταυρό οι Έλληνες διασύρουν την Ευρώπη και παρόλα αυτά λαμβάνουν νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ“.
Στην ιστοσελίδα η “Bild Online” κάνει λόγο και για “ένα νέο σκάνδαλο” που έρχεται στο φως αναφορικά με περιστατικό που συνέβη κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας Γερμανών βουλευτών στην Ελλάδα στα μέσα Μαΐου.
Σύμφωνα με τη Bild, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Σκραφνάκη απευθυνόμενη στους Γερμανούς βουλευτές είπε: “Εάν δεν στηρίξετε τη χώρα μας θα συμβεί με τους συμπατριώτες σας το ίδιο που συνέβη στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο στην Κρήτη”.
Όπως δηλώνει στη Bild o χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Μίχαελ Χένριχ “ο διερμηνέας δεν μετέφρασε τη συγκεκριμένη φράση“, η οποία ήρθε στο φως όταν η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής μετέφρασε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή” της 19ης Μαΐου.
Ο Γερμανός βουλευτής, μιλώντας στη Bild, το χαρακτήρισε “θρασύτητα” και πρόσθεσε ότι “ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μας είχε βρίσει με αντίστοιχα υπονοούμενα“.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, “ο κ. Πετσάλνικος διέψευσε στη Bild το συμβάν, στο οποίο αναφέρονται αρκετοί συμμετέχοντες στο ταξίδι”.

“Ουτοπικά τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων”

Εν τω μεταξύ, το περιοδικό Der Spiegel ισχυρίζεται πως τα “φιλόδοξα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων είναι ουτοπικά.”
“Οι Έλληνες χρειάζονται περισσότερα χρήματα και θα τα πάρουν. Ωστόσο με τα μέχρι τώρα μέσα δεν μπορεί να εξυγιανθεί η χώρα, η οικονομία συρρικνώνεται και τα φιλόδοξα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων είναι ουτοπικά” αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Το δημοσίευμα επικαλείται εκτιμήσεις ειδικών του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, και της τρόικας ότι το νέο πακέτο θα είναι “της τάξης άνω των 100 δισ., εάν η Ελλάδα το 2013 και το 2014 θα καταφεύγει στην ξένη βοήθεια”.
Όσο για την πίεση της Γερμανίας να συμπεριληφθούν και ιδιώτες επενδυτές καθώς και τράπεζες σε νέο πακέτο για την Ελλάδα γράφει ότι τα απαιτούμενα κεφάλαια “δεν θα προέλθουν και πάλι αποκλειστικά από δημόσια ταμεία, αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον κύκλο των συνεργατών του”.
Το δημοσίευμα διαπιστώνει αποτυχία στο στόχο μεταρρύθμισης του γιγαντιαίου κρατικού μηχανισμού της Ελλάδας και αναφέρεται στη ΔΕΗ και τον πρόεδρο του συνδικάτου ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο, “πρώην τροτσκιστής” που έχει στο γραφείο του αναρτημένα πόστερ των Τσε Γκουεβάρα, Μαρξ και Τρότσκι.
“Από το 1999 το συνδικάτο του παίρνει άμεσες και έμμεσες ενισχύσεις του εργοδότη του άνω των 31,3 εκ. Ευρώ. Άκρως παρανοϊκό: Μόνο τα τελευταία τρία χρόνια το συνδικάτο πήρε 115.000 ευρώ για διαδηλώσεις κατά του εργοδότη του – της κυβέρνησης και του προγράμματος περικοπών”, γράφει το Spiegel.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: