ΣΙΝΕ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Λ. Αυγενάκης: Να κληθεί άμεσα στη Βουλή για εξηγήσεις ο Πρόεδρος της ΕΠΟ!!!

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης
Βουλευτής ν. Ηρακλείου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αυγενάκης, Καράογλου και Λέγκας... Στέλνουν προσωπική επιστολή στην Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κα. Χ. Αράπογλου
Να κληθεί άμεσα στη Βουλή ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Σ. Πιλάβιος, και να ...
δώσει σαφείς εξηγήσεις ενώπιον του σώματος για τα τεκταινόμενα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και τη διαδικασία αδειοδοτήσεων των ομάδων ζητούν με προσωπική τους επιστολή προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κα. Χ. Αράπογλου, ο Βουλευτής ν. Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, και ο Βουλευτής ν. Τρικάλων, κ. Ν. Λέγκας.
Ειδικότερα, το περιεχόμενο της επιστολής των δύο Βουλευτών έχει ως εξής:


«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή επικοινωνούμε μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών από μέρους σας, καθώς όλος ο φίλαθλος κόσμος της χώρας παρακολουθεί μετά λύπης όσα διαδραματίζονται την τελευταία περίοδο στο χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και ιδιαιτέρως τα τεκταινόμενα σχετικά με τις αδειοδοτήσεις των ομάδων για τη συμμετοχή τους στην Super League.
Είναι δεδομένο ότι οι χειρισμοί της ΕΠΟ ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στο φίλαθλο κόσμο σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ υπάρχει διάχυτο το αίσθημα άνισης μεταχείρισης μεταξύ των ομάδων, καθώς και πλημμελής εφαρμογή των κείμενων διατάξεων και των κανονισμών. Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουμε την ευρεία αμφισβήτηση των οργάνων Αδειοδότησης της Ομοσπονδίας, τις αναφορές για πλαστές ενημερότητες, αλλά και τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για δίκτυα διαφθοράς και εκβιαστών.
Υπογραμμίζουμε ότι σεβόμαστε απόλυτα το «Αυτοδιοίκητο» του ελληνικού Ποδοσφαίρου και τους κανόνες της ΟΥΕΦΑ. Ωστόσο, ζητούμε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Σ. Πιλάβιος, να κληθεί άμεσα στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της οποίας έχετε την τιμή να προεδρεύετε, και να δώσει σαφείς εξηγήσεις. Σκόπιμο είναι επίσης να παραδώσει ο ίδιος στη Βουλή τα σχετικά δικαιολογητικά (ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες) προς άρση κάθε αμφιβολίας για την πλήρη τήρηση της νομιμότητας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη μέριμνα και τις ενέργειές σας.
Με εκτίμηση,
Ελευθέριος Αυγενάκης, Βουλευτής Δημοκρατικής Συμμαχίας ν. Ηρακλείου
Θεόδωρος Καράογλου, Βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης
Νικόλαος Λέγκας, Βουλευτής ΝΔ ν. Τρικάλων
Ερώτηση στη Βουλή από το Λευτέρη Αυγενάκη για την παράδοση των αντιγράφων των ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων των φακέλων αδειοδότησης όλων των ομάδων
Να παραδοθούν στη Βουλή αντίγραφα από όλες τις ασφαλιστικές και τις φορολογικές ενημερότητες που περιέχονταν σε όλους τους φακέλους των ομάδων Επιτροπής Αδειοδότησης ομάδων της ΕΠΟ, ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον υπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, κ. Π. Γερουλάνο.
Ειδικότερα, στην ερώτησή του αναφέρει ότι «μετά τα τελευταία γεγονότα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και τις αποφάσεις της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στο φίλαθλο κόσμο, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, είναι κρίσιμο όπως ξεκαθαριστεί ότι υπήρξε ίση μεταχείριση όλων των φακέλων όλων των ομάδων, καθώς και πλήρης εφαρμογή των κείμενων διατάξεων και των κανονισμών». Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζει ότι «με στόχο την αποκατάσταση του περί δικαίου αίσθημα σε όλο το φίλαθλο κόσμο, είναι κρίσιμο όπως παραδοθούν στη Βουλή και δημοσιοποιηθούν οι ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες των φακέλων όλων των ομάδων που εξετάστηκαν από την Επιτροπή Αδειοδότησης, ώστε να αποδειχθεί τοις πράγμασι εάν υπήρξαν συγκεκριμένες ελλείψεις».
Προσθέτει δε ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και η ΕΠΟ, λόγω όσων συμβαίνουν την τελευταία περίοδο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο με τις αδειοδοτήσεις των ομάδων, την ευρεία αμφισβήτηση των οργάνων Αδειοδότησης της Ομοσπονδίας, τις αναφορές για πλαστές ενημερότητες, αλλά και εν μέσω αλλεπάλληλων καταγγελιών για δίκτυα διαφθοράς και εκβιαστών, οφείλουν να παραδώσουν στη Βουλή τα σχετικά δικαιολογητικά προς άρση κάθε αμφιβολίας για την τήρηση της νομιμότητας.
Ως εκ τούτου, ζητά να παραδοθούν στη Βουλή «αντίγραφα από όλες τις ασφαλιστικές και τις φορολογικές ενημερότητες που περιέχονταν σε όλους τους φακέλους των ομάδων Επιτροπής Αδειοδότησης ομάδων της ΕΠΟ».
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: