ΣΙΝΕ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Επί τόπου πρόστιμο σε μεθυσμένους και αθυρόστομους!

Σε λίγα χρόνια οι Αυστραλοί δεν θα μπορούν να καπνίσουν, να μεθύσουν αλλά ούτε και να …βρίσουν!
Σύμφωνα με τη νέες εξουσίες, που παρεχώρησε η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας στην αστυνομία, οι αστυνομικοί θα μπορούν στο εξής να
επιβάλουν επιτόπου ένα πρόστιμο της τάξης των $238,90 σε κάποιον που βρίζει, όπως κάνουν με τους παραβάτες του ορίου ταχύτητας, ή σε όσους παρκάρουν παράνομα το αυτοκίνητό τους.
Η σχετική νομοθεσία είχε ψηφιστεί το 1966, αλλά, από τότε δεν είχε εφαρμοστεί. Η ιδέα της επαναφοράς της στο προσκήνιο ήταν της προηγούμενης εργατικής κυβέρνησης, η οποία και την είχε βάλει εδώ και τρία χρόνια σε δοκιμαστικό στάδιο.
Η κυβέρνηση του κ. Μπέιλιου, η οποία προεκλογικά είχε υποσχεθεί να πολεμήσει κάθε μορφή παραβατικότητας, και να λάβει δρακόντεια μέτρα για την πλήρη και απόλυτη τήρηση του νόμου και της τάξης, έθεσε σε πλήρη εφαρμογή το νόμο μετά 45 χρόνια.
Στο ίδιο πλαίσιο, η κυβέρνηση θέλει να στέλνει στην φυλακή άτομα 16 και 17 ετών προκειμένου να τους “συνετίζει”, παρά τις αντιρρήσεις που προβάλουν πολλοί νομικοί και ψυχίατροι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι φυλακές παράγουν εγκληματίες.
Παράλληλα, η αστυνομία θα μπορεί να βάζει πρόστιμα σε μεθυσμένους, καθώς και σε όσους δεν υπακούουν να απομακρυνθούν, από μία μπυραρία για παράδειγμα, όταν ο ιδιοκτήτης τους λέει να εγκαταλείψουν τον χώρο.
Αναφερόμενος στο νόμο υποβολής προστίμων σε όσους χρησιμοποιούν ανάρμοστη γλώσσα, ή προβάλλουν αντιρρήσεις, ο πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης, Ρόμπερτ Κλαρκ, είπε ότι τα πρόστιμα θα επιβάλλονται επί τόπου ώστε να ξεπεραστεί η δικαστική γραφειοκρατία.
ikypros

Δεν υπάρχουν σχόλια: