ΣΙΝΕ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Το βίντεο αστυνομικών-συνδικαλιστών ζητά η εισαγγελία Πρωτοδικών

Έρευνα διέταξε και ο Ραγκούσης, ενώ η αστυνομία διευκρινίζει πως πρόκειται για ιδιώτες που συμμετείχαν στην πορεία.
Έγγραφο για τη διαβίβαση του βίντεο που προβλήθηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού και στο οποίο φαίνονται πολίτες με καλυμμένα πρόσωπα, ένας εκ των οποίων κρατάει λοστάρι, να συνομιλούν με άνδρες των ΜΑΤ και στη συνέχεια να συνοδεύονται από άνδρες με πολιτικά στον προαύλιο χώρο της Βουλής, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.
ΕΛΑΣ: Ιδιώτες που συμμετείχαν στην πορεία
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, από την έρευνα που διατάχθηκε για το θέμα αυτό,
προκύπτουν τα ακόλουθα:
- Τα άτομα τα οποία εμφανίζονται στο βίντεο με πολιτική περιβολή είναι ιδιώτες, εργαζόμενοι της Ε.ΘΕ.Λ., οι οποίοι την Τρίτη το μεσημέρι (28-06-2011) συμμετείχαν σε πορεία στην πλατεία Συντάγματος και εγκλωβίστηκαν, επί δίωρο περίπου, εντός στοάς επί της οδού Όθωνος, μετά από επίθεση και βιαιοπραγίες, που δέχθηκαν από μεγάλο αριθμό αγνώστων.
- Ιδιώτες που αντελήφθησαν το περιστατικό αλλά και οι ίδιοι ενημέρωσαν τηλεφωνικά το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, με εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μετέβη στο σημείο και αφού τους απεγκλώβισε τους οδήγησε με ασφάλεια στο δεξί φυλάκιο της Βουλής (Όθωνος).
- Στο σημείο παρέμειναν επί είκοσι λεπτά περίπου και μετά αποχώρησαν.


Παρέμβαση Ραγκούση
Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, προκάλεσαν οι καταγγελίες περί ενδεχόμενης ανάμειξης συνδικαλιστών της ΕΘΕΛ, στα χθεσινά θλιβερά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης με εντολή του προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε.), ζήτησε την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων και την παραδειγματική τιμωρία με την κίνηση άμεσης διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου και εφαρμογής των κείμενων διατάξεων σε βάρος των τυχόν υπαιτίων.
kathimerini
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: