ΣΙΝΕ

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΠΑΤΡΑ: Πως στήθηκε η "μούφα" με τον..ομαδικό βιασμό!

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε η υπόθεση με τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες εβδομάδες στην Πάτρα (και οι οποίες περιέργως κυκλοφόρησαν και στα Ιωάννινα) για βιασμό νεαρού ζευγαριού (από αλλοδαπούς) στην περιοχή της Veso Mare. Ο φάκελος με όλα τα στοιχεία παραδόθηκε στον
Εισαγγελικό λειτουργό προκειμένου να αποφασιστεί αν θα διατάξει περαιτέρω έρευνα ή θα προχωρήσει σε απόδοση ευθυνών για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Μάλιστα στον φάκελο υπάρχουν και στοιχεία για κάποια blogs...
που με ανευθυνότητα μετέδωσαν την φήμη, συμβάλλοντας στο «ράδιο αρβύλα» των τελευταίων ημερών. Όπως πρώτος ο «Κόσμος» έχει γράψει εδώ και 15 ημέρες... τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται!


1. Κανένας νέος δεν πέθανε τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα (θα το μαθαίναμε). Γιατί μέχρι και φήμη πως ο άνδρας του ζευγαριού... πέθανε μετά το βιασμό, κυκλοφόρησε!
2. Αφγανοί δεν «συχνάζουν» στη Βέσο Μάρε.
3. Καμία καταγγελία δεν έγινε στην Αστυνομία και κανένας δεν νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής μετά από... «ομαδικό βιασμό»!
4. Δεν υπήρξε καμία νοσηλεία στην «ψυχιατρική κλινική» του νοσοκομείου (ειπώθηκε πως το ζευγάρι νοσηλεύθηκε για ψυχολογική υποστήριξη και θεραπεία).
5. Δεν έγινε καμία κηδεία... 18χρονου ή 18χρονης (γιατί αν είχαν πεθάνει κάπου θα τους έθαβαν -κάποιοι θα πήγαιναν στην κηδεία-, όλοι θα έκρυβαν την «είδηση»;)
6. Η αστυνομία δεν είχε κανένα λόγο να μην ανακοινώσει τέτοια είδηση! Άλλωστε το έχει κάνει και στο παρελθόν, ακόμη και σε πιο θλιβερά περιστατικά, όπως βιασμοί ανηλίκων.
7. Οι δημοσιογράφοι της πόλης δεν είναι «χαζοί» να μη μεταδώσουν τέτοια είδηση, η οποία αναμφισβήτητα «πουλάει» (εδώ με την φήμη και έγινε χαμός).
Παρ' όλα αυτά κάποιοι ασυνείδητοι συνεχίζουν και διαδίδουν την ανυπόστατη αυτή πληροφορία, βασιζόμενοι ότι η διάδοσή της θα συνεχιστεί, λόγω του φόβου που προκαλεί! Δεν απομένει παρά να πουν πως οι Αφγανοί (ή οι Σομαλοί κατά περίπτωση) ήσαν φορείς και του ιού του AIDS και κινδυνεύει... όλη η πόλη! Το τραγικό βέβαια στην ιστορία, είναι ότι η παραπάνω φήμη «συντηρήθηκε» από κάποια ανεύθυνα μπλογκ στο Διαδίκτυο, οι συντάκτες των οποίων άκουσαν τις φήμες... και θεώρησαν πως ήταν «είδηση»!
xespao.blogspot
http://www.dete.gr/news
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: