ΣΙΝΕ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ελεύθερος με όρους ο Στ. Ψωμιάδης - Προφυλακιστέος ο Καρακούλιας – Νέα έρευνα σε πέντε σπίτια

Με εγγύηση 250.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος ο Σταύρος Ψωμιάδης. Προφυλακιστέος ο Καρακούλιας. Επίθεση Μπέου σε δημοσιογράφους.
Συμπληρωματική έρευνα σε πέντε σπίτια. Διαβάστε τα ευρήματα. Από το πρωί της Δευτέρας οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Αχιλλέας Μπέος, Σταύρος Ψωμιάδης, Γιώργος Τσακογιάννης, Νίκος Χάλκος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Νίκος Παντέλης, Θανάσης Ντότσας, Νίκος Ζαμάνης, Βασίλης Καρακούλιας και Ανδρέας Δημόπουλος απολογούνται για τις βαρύτατες κατηγορίες, όπως είναι η στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Μάλιστα ο Αχιλλέας Μπέος μπήκε μέσα κι όταν ξαναβγήκε και αντίκρισε τις κάμερες έκανε νοήματα κατά των δημοσιογράφων και των τεχνικών και εκτόξευσε τις εξής βρισιές... «Μ...πανα θα σας γ...σω. Δεν σέβεστε οικογένειες δεν σέβεστε τίποτα», τους είπε, ενώ
παρόμοια ήταν και η αντίδραση του Γιώργου Τσακογιάννη.
Με την απολογία του Σταύρου Ψωμιαδη ξεκίνησε η ανάκριση για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων με τους κατηγορούμενους να αρνούνται τα αδικήματα που τους βαρύνουν κάνοντας λόγω για απλές φιλικές συνομιλίες που δεν πιστοποιούν ποινικά αδικήματα.
Μετά την απολογία του ο Σταύρος Ψωμιάδης αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, μετά από απόφαση που πήραν από κοινού εισαγγελέας και ανακριτής. Στον πρόεδρο της Καβάλας απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ η εγγύηση ορίστηκε στις 250.000 ευρώ.
Πλέον αναμένεται η παράδοση στις Αρχές του πατέρα του, Μάκη, ο οποίος είχε θέσει ως προϋπόθεση την ελευθερία του γιου του. "Με μπλέξανε χωρίς να φταίω" ήταν η μοναδική ατάκα του Σταύρου Ψωμιάδη κατά την αποχώρησή του από την Ευελπίδων.
Επίσης,προφυλακιστέος κρίθηκε ο μπουκ Βασίλης Καρακούλιας για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες μετά την απολογία του στον ένατο τακτικό ανακριτή.
Αντίθετα, ένας άλλος μπουκ που διώκεται, ο Ανδρέας Δημόπουλος, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 15.000 ευρώ και υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.
Εκτός από τον Μάκη Ψωμιάδη καταζητούνται ακόμα οι Γιάννη Παπακώστας, Γιάννη Παπαδόπουλος και Μιχάλη Νικολόπουλος. Οι δύο πρώτοι, ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να παραδοθούν μέχρι την Τετάρτη.

Την ίδια ώρα το εισαγγελικό τμήμα έδωσε στη δημοσιότητα τα ευρήματα από την συμπληρωματική έρευνα που έγινε σε σπίτια πέντε εκ των κατηγορουμένων.Η έρευνα έγινε στους Αχιλλέα Μπέο, Δημήτρη Ζαβαντία, Γιώργο Τσακογιάννη, Βασίλη Καρακούλια και Θανάση Ντότση.
Στην οικεία του Αχιλλέα Μπέου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν επιταγές και μια χειρόγραφη κατάσταση με τηλεφωνικά νούμερα, ποσά και ονόματα.
Σε αυτή του μπουκ, Καρακούλια πολλά φύλλα Α4 με πίνακες και ονόματα, πληρωμές, τηλέφωνα, χρηματικά ποσά, έντυπα μεταφοράς χρημάτων μεγάλων ποσών (40.000 ευρώ και άνω), φωτοαντίγραφα δελτίων στοιχήματος ΟΠΑΠ, εκκαθαριστικά, 44 δελτία ΟΠΑΠ με κέρδη από 60 έως 6.000 ευρώ, βιβλιάρια τραπέζης, επιταγές, λαϊκά λαχεία, πάρα πολλά βιβλιάρια σε τράπεζες κ.α.
Στου Τσακογιάννη βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα που αναφέρει για μεταφορά ενός αυτοκινήτου, πάρα πολλές κάρτες τράπεζας, 40 πινακίδες αυτοκινήτων, λίστες με νούμερα επιταγών κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: