ΣΙΝΕ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Χάκερς «χτύπησαν» τη Citigroup

Ένα κενό στην ασφάλεια του τραπεζικού της συστήματος ήταν αρκετό για να εισβάλλουν χάκερς , οι οποίοι απέκτησαν πρόσβαση σε δεδομένα εκατοντάδων χιλιάδων πελατών της τράπεζας Citigroup στη βόρεια Αμερική.
Η τράπεζα παραδέχτηκε ότι οι "πειρατές" απέκτησαν πρόσβαση στο
1% των λογαριασμών των πελατών της που διαθέτουν πιστωτική κάρτα. "Σε έλεγχο ρουτίνας ανακαλύψαμε πρόσφατα ότι υπήρχε μη εγκεκριμένη πρόσβαση (στην υπηρεσία) της ονλάιν τράπεζας στη βόρεια Αμερική" η οποία αφορούσε "περιορισμένο αριθμό, περίπου 1%, των λογαριασμών των πελατών που διαθέτουν πιστωτική κάρτα Citi", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τράπεζα.
Κάρτες Citi διαθέτουν περίπου 21 εκατομμύρια πελάτες της τράπεζας στη βόρεια Αμερική, πράγμα που σημαίνει ότι οι πειρατές απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα περίπου 210.000 ατόμων.
Οι δράστες ήταν σε θέση να αποκτήσουν τα ονόματα των πελατών, τους αριθμούς λογαριασμών, τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και άλλα στοιχεία επικοινωνίας. Δεδομένα όμως όπως ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης, οι ημερομηνίες γέννησης των πελατών και οι μυστικοί κωδικοί των καρτών, φυλάσσονται σε άλλα αρχεία που δεν πειράχτηκαν.
"Επικοινωνούμε με τους πελάτες τα δεδομένα των οποίων εκτέθηκαν", είπε ο Σον Κεβέλιαν, ο επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων της τράπεζας για τη Βόρεια Αμερική. Όπως είπε, η τράπεζα έχει λάβει μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί ξανά μια επίθεση τέτοιου τύπου.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: