ΣΙΝΕ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Συνελήφθη ο cracker των δύο ...ηπείρων!!!

Εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής ο cracker, ο οποίος από το 2008 είχε αναστατώσει την Interpol και τις ΗΠΑ με τις επιθέσεις σε κυβερνητικές ιστοσελίδες.
Συνελήφθη ο cracker, ο οποίος για δύο χρόνια είχε αναστατώσει με τις "επισκέψεις" του την ιστοσελίδα της Interpol και κυβερνητικές ιστοσελίδες των ΗΠΑ.
Πρόκειται για 18χρονο, ο οποίος από την ηλικία των 16 ετών (από το 2008), είχε γίνει πραγματικός πονοκέφαλος για τις υπηρεσίες ασφάλειας της Αμερικής και της διεθνούς αστυνομίας.
Η Ασφάλεια Αττικής, μετά από σχετική έρευνα του αρμόδιου τμήματος και ψηφιακές αναλύσεις, ενόπισε τα ηλεκτρονικά ίχνη των επιθέσεων και διαπίστωσε ότι ταυτίζονται με τον νεαρό Έλληνα.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν τα στοιχεία εκείνα τα οποία αποδυκνύουν ότι ο εν λόγω χρήστης του Ίντερνετ είναι ο ιδιοκτήτης εξυπηρετητή (server) της υπόθεσης των κυβερνοεπιθέσεων που είχαν σημειωθεί το 2008 και το 2009 στη Γαλλία και τις ΗΠΑ.
Κατά την επιτόπια ψηφιακή έρευνα ταυτοποιήθηκε το ψευδώνυμο με το οποίο είχαν γίνει οι κυβερνοεπιθέσεις καθώς και :
Υλικό το οποίο αποδεικνύει ότι ο δράστης μέσω ειδικού λογισμικού κατασκεύαζε BOTNETS, για να διενεργεί ηλεκτρονικές επιθέσεις και να παραβιάζει υπολογιστικά συστήματα εκ του ασφαλούς (τεχνολογία που μέσω ειδικού λογισμικού, το οποίο διοχετεύουν στο διαδίκτυο οι CRACKERS, ο κάτοχος Η/Υ δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτόν και ο Η/Υ μετατρέπεται σε ΖΟΜΒΙΕ).
Εκατόν τριάντα πιστωτικές κάρτες, εκ των οποίων 125 χωρίς εγγραφή στο μαγνητικό τους πεδίο, έτοιμες για χρήση και 5 με εγγραφή στο μαγνητικό τους πεδίο, οι οποίες περιέχουν στοιχεία λογαριασμών φυσικών προσώπων που δεν έχουν σχέση με τον δράστη.
Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
Δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος.
Τρεις εξωτερικοί φορητοί σκληροί δίσκοι.
Μία φορητή συσκευή μνήμης.
Ένας δρομολογητής(router).
Ένα κινητό τηλέφωνο.
Ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων.
Δύομαχαίρια.
Δύοαεροβόλα πιστόλια.
Μίασυσκευή αντιγραφής- ηλεκτρονικός καρταναγνώστης, τύπου "POS".
Εκατό είκοσι πέντε λευκές – ασυμπλήρωτες κάρτες με μαγνητική ταινία.
Πέντε λευκές κάρτες, με μαγνητική ταινία στις οποίες υπάρχουν εγγραφές με στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών.
Μία συσκευή σκοπευτικού λέιζερ.
Ένα δελτίο ταυτότητας για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια.
Τρεις πιστωτικές κάρτες με διαφορετικά στοιχεία που δεν αντιστοιχούν στον κάτοχό του.
Μία αντιασφυξιογόνα μάσκα χημικών αερίων.
Μια συσκευή πλαστικοποίησης.
Πλήθος φωτοβολίδων, βεγγαλικών και κυνηγετικών φυσιγγίων.
Μία νάιλον συσκευασία με οκτώ (8) κομμένα φυσίγγια, από τα οποία είχε αφαιρεθεί η πυρίτιδα και είχε τοποθετηθεί σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.
Επίσης, εντός βιβλίου, το οποίο περιείχε ειδική κρύπτη ήταν κρυμμένα 7.850ευρώ και 300 δολλάρια Η.Π.Α.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Επιτροπή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εισόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, ενώ ερευνάται εάν ο συλληφθείς ενέχεται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: