ΣΙΝΕ

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Προκριματικά Euro 2012: Ελλάδα – Μάλτα 3-1 (video)


Η Ελλάδα επικράτησε εύκολα 3-1 της Μάλτας σε αναμέτρηση για τα προκριματικά του Euro 2012 και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου της με ένα βαθμό περισσότερο από Κροατία και Ισραήλ. Σκόρερ για την ομάδα του Santos ο
Φετφατζίδης (8΄ και 64΄) που πέτυχε τα πρώτα του «επίσημα» γκολ και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που συνδύασε το ντεμπούτο του με τέρμα, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει σε 2-1 ο Mifsud στο 54΄.
Σε παιχνίδια με αντιπάλους μικρής δυναμικότητας όπως η Μάλτα, ένα από τα ζητούμενα είναι το γρήγορο γκολ που θα απλοποιήσει τα πράγματα. Οι διεθνείς μας το πέτυχαν μόλις στο 8΄ με τον Φετφατζίδη. Η εικόνα του ματς έδειχνε ότι το 2-0 ήταν θέμα χρόνου. Ο Σαλπιγγίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά προηγουμένως είχε υποδειχθεί, σωστά, σε θέση οφσάιντ. Στο 26΄, όμως, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος καλυπτόταν και μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη έκανε με κεφαλιά το 2-0. Για 43 λεπτά ο Κωνσταντόπουλος ήταν θεατής του αγώνα, αλλά έκανε ένα λάθος που παραλίγο να το πληρώσει η εθνική μας. Η αντίδρασή του σε ένα φαινομενικά ακίνδυνο σουτ δεν ήταν η ενδεδειγμένη, ο Mifsud πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε αλλά ήταν ακάλυπτος και ο βοηθός υπέδειξε το οφσάιντ.


Οι παίκτες του Santos επέστρεψαν πολύ χαλαροί από τα αποδυτήρια και στο 54΄ ο Mifsud μείωσε σε 2-1. Στο 60΄ μάλιστα, οι Μαλτέζοι είχαν δοκάρι σε σουτ του Schembri έξω από τη περιοχή. Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, ο Φετφατζίδης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, αποκατέστησε την τάξη, έδιωξε το όποιο άγχος υπήρχε και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε με τους 22 ποδοσφαιριστές να περιμένουν απλά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Σκόρερ: 8΄, 64΄ Φετφατζίδης, 26΄ Κ. Παπαδόπουλος / 54΄ Mifsud
Συνθέσεις
Ελλάδα: Κωνσταντόπουλος, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Μόρας, Κ. Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (70΄ Καφές), Νίνης (79΄ Χριστοδουλόπουλος), Φετφατζίδης ,Σαλπιγγίδης (90΄ Μήτρογλου)
Μάλτα: Hogg, Caruana, Sciberras, Agius, Fenech, Bogdanovic (59΄ A. Cohen), Briffa, Mifsud, Hutchinson (87΄ Fenech), Schembri, Bajada (80΄ Failla)
Γκολ και highlights από το Ελλάδα – Μάλτα 3-1 (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια: