ΣΙΝΕ

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Ο Greveniotis στο Rally Acropolis

Μετά από ένα χρόνο απουσίας, το Rally Acropolis επέστρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Το πραγματικό θέαμα λοιπόν ξεκίνησε και ο υπεύθυνος στα θέματα αυτοκίνησης του greveniotis.gr,  Μάκης Δημητριάδης ήταν εκεί προσπαθώντας να μας μεταφέρει όλη την δράση του Ράλλυ των Θεών με αποκλειστικές φωτογραφίες.

Ο αγώνας ξεκίνησε και επίσημα το απόγευμα της Πέμπτης 16 Ιουνίου, με φόντο την Ακρόπολη όπου πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική εκκίνηση, με 41 πληρώματα να περνούν από τη ράμπα.
Παρασκευή 07:00π.μ. τα πληρώματα ξεκίνησαν από το service park με κατεύθυνση τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα για να καταλήξουν και πάλι στην Κορινθία ακολουθώντας μια διαδρομή 567 χιλιομέτρων που περιελάμβανε 6 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 141 χιλιομέτρων.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι ειδικές γέμισαν με τους απανταχού λάτρεις του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι - WRC και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, γενικότερα.
O τραυματισμός του θεατή στην ειδική διαδρομή «Ρεγγίνι» που διέκοψε τον αγώνα για περίπου μισή ώρα ώστε να μπει το ασθενοφόρο να τον παραλάβει, μας έδωσε την ευκαιρία να συναντήσουμε και να φωτογραφηθούμε με τονπαγκόσμιο πρωταθλητή Sébastien LOEB. Στη σύντομη συνομιλία που είχαμε μαζί του μας τόνισε ότι είναι ενθουσιασμένος από τις ειδικές διαδρομές του αγώνα.
Στη δεύτερη ειδική στην Ελάτεια υπήρξε και άλλος τραυματισμός θεατή.
Ο συγκεκριμένος Ολλανδός στην καταγωγή θεατής κάθονταν σε λάθος σημείο με αποτέλεσμα ένα από τα αυτοκίνητα του αγώνα που έχασε στιγμιαία τον έλεγχο να τον χτυπήσει και να του σπάσει το αριστερό πόδι απ όπου και οι αποκλειστικές φωτογραφίες.
Είναι σαφές πως ο συγκεκριμένος θεατής γλίτωσε από τα χειρότερα.
Οι διοργανωτές του αγώνα τονίζουν ότι πρέπει οι θεατές του αγώνα να στέκονται μόνο στα σημεία που τους υποδεικνύουν οι κριτές που βρίσκονται διασκορπισμένοι στις ειδικές διαδρομές…
Η οργανωτική επιτροπή του Rally Acropolis, προκήρυξε βραβείο προς τιμήν του Γιώργου Μοσχού, του μεγάλου και απίστευτα ταλαντούχου οδηγού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πρόσφατα.
Το 57ο Rally Acropolis φέτος λέγεται "Ράλλυ των Θεών" και η επιτροπή της διοργάνωσης δημιούργησε το ομώνυμο βραβείο, το οποίο θα απονεμηθεί στον οδηγό που οι θεατές, θα επιλέξουν ως άνθρωπο του αγώνα.
Τον "άνθρωπο του αγώνα" θα ψηφίσουν στην επίσημη ιστοσελίδα του Rally Acropolis ( www.acropolisrally.gr), οι πιστοί του αθλήματος και η βράβευσή του, θα γίνει στην τελετή τερματισμού του αγώνα, στις 19 Ιουνίου στο Λουτράκι.
Οι 42 οδηγοί του αγώνα θα είναι όλοι υποψήφιοι για το βραβείο και η απονομή θα γίνει από τους γιους του Γιώργου Μοσχού, Παύλο και Μανώλη. Η ψηφοφορία ξεκίνησε την Πέμπτη, 16 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 19 Ιουνιου, στις 3 το μεσημέρι.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sébastien LOEB
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Sebastian Ogier έσπασε το νικηφόρο σερί του Petter Solberg, στην 5η ειδική του Rally Acropolis. Στην επανάληψη της 1ης ειδικής του αγώνα, τη Θήβα, οι χρόνοι δεν άλλαξαν σημαντικά.
Ο Ogier ήταν ο οδηγός που βελτίωσε περισσότερο την επίδοση του και έκανε τον ταχύτερο χρόνο αφήνοντας 1,4 δευτερόλεπτα πίσω τον Solberg και βελτιώνοντας τον ταχύτερο χρόνο του πρώτου περάσματος κατά 4 δέκατα του δευτερολέπτου. Στη Ford o Latvala εξακολουθεί να είναι ταχύτερος του Hirvonen ενώ ο Loeb έχασε και πάλι αρκετό χρόνο από σκασμένο λάστιχο. Στη γενική κατάταξη ο Solberg εξακολουθεί να προηγείται με διαφορά που αγγίζει το μισό λεπτό από τον Latvala. Στην 3η θέση βρίσκεται ο Ogier έχοντας στα 5 δευτερόλεπτα πίσω του τον Hirvonen. O Loeb είναι 5ος 53 δευτερόλεπτα πίσω από τον Solberg και 6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Hirvonen. Απομένει μία ειδική διαδρομή, η Μαυρολίμνη, μήκους 25,05 χιλιομέτρων για να ολοκληρωθεί η πρώτη μέρα του αγώνα.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sébastien LOEB
1 LOEB Sébastien - ELENA Daniel
«Η 1η ημέρα ήταν ΟΚ. Είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά τίποτα σοβαρό. Αύριο θα εκκινούμε δεύτεροι στις ειδικές διαδρομές και θα προσπαθήσουμε να κυνηγήσουμε τη νίκη».
3 HIRVONEN Mikko - LEHTINEN Jarmo
«Ήταν σκληρή μέρα με μεγάλες απλές διαδρομές και πολύ δύσκολες ειδικές. Αύριο φοβόμαστε κυρίως την ΕΔ8. Σήμερα είχαμε τις ίδιες σκέψεις για την 3η ειδική, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα».
2 OGIER Sébastien - INGRASSIA Julien
«Ήταν μια δύσκολη ημέρα, αλλά τώρα είμαστε εδώ και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Σταμάτησα μέσα στην ειδική γιατί θεωρώ αντιπάλους μου περισσότερο τους Seb (Loeb) και Mikko (Hirvonen), παρά τον Petter (Solberg)».
4 LATVALA Jari-Matti - ANTTILA Miikka
«Δύσκολα τα πράγματα. Έχουμε σπασμένο μπροστινό διαφορικό».
11 SOLBERG Petter - PATTERSON Chris
«Πάμε πολύ καλά. Δε με ενδιαφέρει η θέση που θα ξεκινάω στις αυριανές ειδικές, και θα πάμε τέρμα γκάζι παντού. Οι ειδικές είναι δύσκολες, αλλά δε νομίζω να μας κοστίσει πολύ που εκκινούμε πρώτοι. Θα δείξει».
5 WILSON Matthew - MARTIN Scott
«Ήταν δύσκολα σήμερα και πολλά τα χιλιόμετρα που διανύσαμε συνολικά, κάτι που δεν συνηθίζεται εδώ στην Ελλάδα. Είχαμε κάποια προβλήματα με το κιβώτιο, αλλά όχι κάτι σπουδαίο. Αύριο θα δυσκολευτούμε στην ΕΔ8».
7 VILLAGRA Federico - DIAZ Jose
Σταμάτησαν μετά την 5η ειδική
8 RAIKKONEN Kimi - LINDSTROM Kaj
«Δύσκολη ημέρα για όλους. Είχαμε θέματα με το αυτοκίνητο και ένα κλατάρισμα. Αύριο η 8η ειδική θα είναι πολύ δύσκολη, αλλά οι υπόλοιπες ευκολότερες από τις σημερινές».
15 SOLBERG Henning - MINOR Ilka
«Είμαι χαρούμενος με την απόδοσή μας αυτή την ημέρα. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε σε αυτό το ρυθμό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο και οι ειδικές είναι εξαιρετικές, μου αρέσουν πολύ».
9 KUIPERS Dennis - MICLOTTE Frederic
«Σκληρή πρώτη μέρα, αλλά νιώθω καλά. Ήταν δύσκολο να διαβάσει κανείς το δρόμο, οπότε έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί. Ωστόσο, είμαι ικανοποιημένος. Αυτό το Ράλλυ είναι πραγματική πρόκληση για αυτοκίνητα και πληρώματα».
16 KUIPERS Rene - HULZEBOS Annemieke
«Πολύ δύσκολη ημέρα για τα αυτοκίνητα και τα πληρώματα. Είχαμε μικρά προβλήματα με τα φρένα. Δε νομίζω ότι υπάρχει σκληρότερος αγώνας από αυτόν εδώ. Αύριο οι ειδικές θα είναι ακόμη πιο δύσκολες από τις σημερινές, οπότε θα κοιτάξουμε να προστατεύσουμε το αυτοκίνητο και να το φέρουμε στον τερματισμό».
17 ARAUJO Armindo - RAMALHO Miguel
«Στην τελευταία ειδική είχαμε πρόβλημα. Χτυπήσαμε σε ένα βράχο και σπάσαμε ένα τροχό. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο αντικαθιστώντας τον. Δύσκολη ημέρα».
19 ATHANASSOULAS Lambros - ZAKHEOS Nikolaos
«Δυστυχώς στη 2η ειδική είχαμε ένα σπασμένο ψαλίδι και αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε, αν και δεν χτυπήσαμε πουθενά. Αύριο θα προσπαθήσουμε να απολαύσουμε το υπόλοιπο του Ράλλυ, να ικανοποιήσουμε τους εαυτούς μας και τους θεατές».
greveniotis.gr
ρεπορτάζ: Μάκης Δημητριάδης

Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: