ΣΙΝΕ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

VIDEO: Ο Πάγκαλος, οι προκλητικές δηλώσεις και η αποχώρηση της ΝΔ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, κατά την ομιλία του είπε «Θυμάμαι το 1981, όταν ήρθαμε στην Βουλή ως η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση στην Ελλάδα, η ΝΔ έλεγε ότι βγήκαμε από λάθος του λαού και σύντομα θα φύγουμε».
Η δήλωση προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον κ. Τασούλα να ζητάει εξηγήσεις.
Ο κ. Πάγκαλος επέμεινε λέγοντας του ότι ήταν μικρός τότε και δεν θυμάται, ενώ την ίδια ώρα η στάση του αντιπροέδρου της Βουλής προκάλεσε ένταση και στους υπόλοιπους βουλευτές της ΝΔ.
Παρά τις προσπάθειες του προέδρου της Βουλής, Φ. Πετσάλνικου, ο οποίος πρότεινε «αντί να γυρίζουμε δεκαετίες πίσω να κοιτάμε μπροστά, οι βουλευτές της ΝΔ αποχώρησαν από την αίθουσα.
Ο κ. Παπανδρέου πήρε τον λόγο ζητώντας τους να μείνουν, καθώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η μέρα, όμως δεν τα κατάφερε. Ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να πάρει το λόγο, προσπαθώντας να αλλάξει το κλίμα και διευκρινίζοντας ότι το 1981, μετά από πολλές δεκαετίες, ήρθαν επιτέλους στην εξουσία κοινωνικές τάξεις που μέχρι τότε καταπιέζονταν.
Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον βουλευτή της ΝΔ, κ.
Σιούφα, ο μόνος που είχε παραμείνει στην αίθουσα, να μεσολαβήσει.
Έντονα αντέδρασε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να επαναφέρει την τάξη.
Τελικά, οι βουλευτές επέστρεψαν. Κατά την επιστροφή τους ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Α. Σαμαράς, χαρακτήρισε «μαύρη μέρα για το ΠΑΣΟΚ την σημερινή, καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι η Δημοκρατία ήρθε στην Ελλάδα το 1974…».
«Σήμερα ο Αντιπρόεδρος έδειξε το πρόσωπο της πολυδιαφημιζόμενης από το ΠΑΣΟΚ συναίνεσης. Μας πήγε 30 χρόνια πίσω για να μας πει πως η Δημοκρατία γεννήθηκε όταν βγήκε το κόμμα του. Του απαντάμε ότι το 1974 γεννήθηκε Η Δημοκρατία, αλλά η Δημοκρατία από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.
Στο θέμα επανήλθε και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ο οποίος τόνισε ότι “το 1974 εδραιώθηκε η δημοκρατία, τις προηγούμενες δεκαετίες όμως υπήρξαν παρεμβάσεις κάθε φορά που άλλες κοινωνικές τάξεις έβγαιναν στο προσκήνιο και άρα το 1981 ήταν η επιβεβαίωση της μονιμοποίησης των θεσμών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: