ΣΙΝΕ

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

«Βούλιαξε» από αγανάκτηση το Σύνταγμα! Δείτε Φωτο και videos!

Με καράβια και ΚΤΕΛ έφτασαν στην Αθήνα οι «Αγανακτισμένοι» της Στερεάς και Νότιας Ελλάδας και της Κρήτης, που συναντιούνται με τους Αθηναίους στην πλατεία Συντάγματος, δίνοντας το παρόν στο Πανευρωπαϊκό ραντεβού.





Στόχος όλων είναι να σπάσουν το ρεκόρ προσέλευσης, οπότε στο 12ο ραντεβού των «Αγανακτισμένων» έχουν συρρεύσει εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου.
 
"Εγώ συμμετέχω, εσύ συμμετέχεις, αυτός συμμετέχει, εμείς συμμετέχουμε, εσείς συμμετέχετε, αυτοί αποφασίζουν. Όλοι στο Σύνταγμα να τους δείξουμε ποιος αποφασίζει" η προτροπή στο Facebook.
Ελληνικές σημαίες και λάβαρα, συνδυάζονται με τις σημαίες της Αργεντινής, της Ισπανίας, αλλά και της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, συνθέτοντας ένα πολύχρωμο μωσαϊκό.
Μεταξύ των νέων πανό που ξεχωρίζουν: «Ούτε δεξιά ούτε αριστερά, η μόνη λύση είναι η ανθρωπιά!»
Ήδη από νωρίς οι κατσαρόλες, τα μπρίκια και τα κουζινικά δίνουν το ρυθμό, ενώ το «κλέφτες, κλέφτες» είναι το σύνθημα που ξεχωρίζει. Από τις 5.00 μ.μ. το απόγευμα, από τις μικροφωνικές ακούγονταν τραγούδια: «Τα μυαλά στα κάγκελα» του Τζίμη Πανούση και «Η πλατεία ήταν γεμάτη» του Σαββόπουλου...

«Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε. Ουστ» λένε από νωρίς οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα. «Ξεσηκωθείτε», και «Οι κλέφτες φυλακή, αυτοί είναι λίγοι, εμείς είμαστε πολλοί!»
Άτομα από όλες τις τάξεις, όλες τις ηλικίες και όλα τα κόμματα διαμαρτύρονται ενάντια στο μνημόνιο
Ανάμεσα στα πανό και τα γνώριμα συνθήματα: «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα», «Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε», και «Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγετε».
«Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα. Είμαι αγανακτισμένος» ένα από τα -ενδεικτικά του κλίματος- μηνύματα στον τοίχο της σελίδας τους στο Facebook.
Εκτός από την μεγάλη αστυνομική δύναμη, μέσα και γύρω από τη Βουλή, αλλά και στον Εθνικό Κήπο, υπάρχει και πυροσβεστική δύναμη στο πάνω μέρος της Βουλής...
Νωρίτερα δημιουργήθηκε ένταση όταν οι αστυνομικές δυνάμεις τοποθέτησαν μεταλλικά κιγκλιδώματα και συρματόπλεγμα μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, για να κρατήσουν μακριά τους ειρηνικούς διαδηλωτές. Πολλοί διατύπωσαν την ένστασή τους.
Μικρο-περιστατικό έντασης, όμως, υπήρξε και με τους μικροπωλητές που βρίσκονται (με τα κιόσκια τους με τα φαγώσιμα) στο κάτω μέρος της πλατείας, μισή ώρα πριν το ραντεβού των 6. μ.μ., όταν κάποιος φώναξε «Ποιός θέλει να φύγουν οι μικροπωλητές;»
Από την Αθήνα στην Ισπανία
Η εικόνα της σημερινής διαμαρτυρίας από το Σύνταγμα θα φτάσει στις 9 μ.μ. μέσω Internet και στην κεντρική πλατεία της Ισπανίας, και οι "Αγανακτισμένοι" της Ελλάδας θα ενώσουν με τον τρόπο αυτό τις φωνές τους με τους "Indignados".
"Η δική σας συγκέντρωση δείχνει πιο δυναμική από τη δική μας", δηλώνει ο Ισπανός "Αγανακτισμένος" στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook. "Είμαστε διαφορετικοί, αλλά ενωμένοι", σχολιάζουν οι Έλληνες ακτιβιστές.
Στην υπόλοιπη Ευρώπη, κάθε λαός έχει και τα δικά του συνθήματα. Κοινό χαρακτηριστικό όλων η αγανάκτηση για την κρίση και τους χειρισμούς των κυβερνήσεών τους...




real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: