ΣΙΝΕ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Έκρηξη πυρομαχικών σε ναυτική βάση στην Κύπρο. 12 νεκροί

Σοκ στην Κύπρο. 
Τι προκάλεσε έκρηξη πυρομαχικών σε Ναυτική Βάση;
 Δώδεκα νεκροί, πανικός, χωρίς ρεύμα η μισή Κύπρος.
Ισχυρότατη έκρηξη πυρομαχικών συγκλονίζει την Κύπρο. Η εικόνα θυμίζει πολεμικό τοπίο σε ολόκληρη την περιοχή. Συνεχώς περνούν ασθενοφόρα και ο υπουργός υγείας της Κύπρου έκανε έκκληση στους πολίτες αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη να μην πάνε σε νοσοκομεία για να βοηθήσουν την κατάσταση.
Οι καταστροφές είναι τεράστιες. Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι το σκηνικό τους θυμίζει βομβαρδισμούς από την εισβολή το 1974.
Έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 6 το πρωί στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί στην Κύπρο, σε 2 κιβώτια με εκρηκτικά από τα 98 που είχαν κατασχεθεί από πλοιό που κατευθυνόταν στη Συρία. Η έκρηξη σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προκλήθηκε όταν είχε ξεσπάσει φωτιά λίγο έξω από την βάση και επεκτάθηκε μέχρι εκεί με αποτέλεσμα από την ζέστη να ανατιναχθούν τα κοντέινερς.
Τα διεθνή δίκτυα μεταδίδουν πληροφορίες για 34 τραυματίες, αλλά και 12 νεκρούς. Οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες, επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία, οι εκρήξεις πυρομαχικών οφείλονται σε φωτιά που πήραν 98 κιβώτια πυρίτιδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πυρομαχικά που ανήκουν στη Συρία, αλλά δεσμεύτηκαν μετά από εντολή Αμερικανών από την Κύπρο και φυλάσσονταν στη Ναυτική Βάση κάτω από ακατάλληλες συνθήκες.
Οι διακοπές ρεύματος μπορεί να οφείλονται και σε αυτό το λόγο. Στη βάση έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν σοβαρά τραυματισμένοι.
Στο μεταξύ, βλάβες σημειώθηκαν στους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Μονής και του Βασιλικού, οι οποίοι τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Οι βλάβες εκτιμάται ότι οφείλονται στις εκρήξεις.
Πολύ χαμηλή ορατότητα και έντονη μυρωδιά καμένου επικρατεί στον παλαιό αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού κοντά στο Βασιλικό και στο Μαρί.
Η αστυνομία έχει μπλοκάρει την έξοδο του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού που οδηγεί στο Μαρί και δεν επιτρέπει την είσοδο ούτε στους εργαζομένους στο Βασιλικό. Τα μόνα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο είναι ασθενοφόρα.
fimes.gr 

Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: