ΣΙΝΕ

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Σκοτώθηκε στην Ελλάδα η μασκότ της εθνικής Αγγλίας

Σε όλα τα ξένα ΜΜΕ η είδηση της δολοφονίας του Ρόμπερτ Σέμπατζ στη Ζάκυνθο.
Η ανακοίνωση της οικογένειάς του...
Η είδηση της δολοφονίας του 18χρονου Βρετανού Ρόμπερτ Σέμπατζ, που δέχτηκε επίθεση από οδηγό ταξί στη Ζάκυνθο, κάνει το γύρο του κόσμου.
"Όλα αυτά τα νεαρά παιδιά ήταν στενοί φίλοι. Ήταν όλοι 18 χρονών, πήγαιναν μαζί στο ίδιο σχολείο, κάποιοι φοίτησαν στο ίδιο κολέγιο και κάποιοι εργάζονταν παρέα.
Ήταν απλά μία παρέα νεαρών και αυτές ήταν οι πρώτες τους διακοπές στο εξωτερικό. Είχαν πάει απλώς για να διασκεδάσουν" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του θύματος.
Η επίθεση στον 18χρονο και την παρέα του σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στον Λαγανά Ζακύνθου, ενώ οι δύο οδηγοί ταξί 21 και 25 ετών συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία.
Ο νεαρός δέχθηκε μαχαιριά στην καρδιά και οι υπόλοιποι τέσσερις έχουν τραυματιστεί, οι δύο εκ των οποίων σοβαρά χωρίς ωστόσο να απειλείται η ζωή τους.
Ο 18χρονος Ζακ Τίμπελς από το Μπάκιγχαμσιρ έφτασε στο σημείο της επίθεσης, όταν ήδη είχε συμβεί το περιστατικό.
"Καθώς κοιτούσαμε το πλήθος είδαμε ένα αγόρι στο έδαφος με μία μαχαιριά στην κοιλιά, πλημμυρισμένο στο αίμα", δήλωσε ο 18χρονος στο BBC.
Ο Τίμπελς δήλωσε ότι ένα ακόμη άτομο ήταν γεμάτο αίματα και ένας τρίτος άνδρας κρατούσε κάτι σαν μαντήλια ή ύφασμα στις πληγές που είχε στην πλάτη του.

"Ήταν τρομακτικό, γιατί σκέφτεσαι, ότι στην Ζάκυνθο όλοι περνούν όμορφα. Ναι, περιμένεις ίσως να δεις έναν καυγά εξαιτίας της μέθης, αλλά δεν περιμένεις να επιστρέψεις στο ξενοδοχείο σου και να βρεις τρεις νεαρούς μαχαιρωμένους στο έδαφος", συνέχισε ο 18χρονος.
Το 2007 ο Σέμπατζ είχε επιλεγεί ως η μασκότ για την εθνική ομάδα της Αγγλίας στο φιλικό αγώνα με αντίπαλο την Βραζιλία στο Γουέμπλεϊ και μάλιστα είχε φωτογραφηθεί δίπλα στον Βρετανό άσο Ντέιβιντ Μπέκαμ.
Ο Σέμπατζ στα δεκατέσσερά του φιλοξενήθηκε στην φιλανθρωπική οργάνωση "Ακτίδες της Λιακάδας" επειδή έπασχε από μία νευροπαθητική δυσλειτουργία του εντέρου.
"Λατρεύω το ποδόσφαιρο, όλη η ζωή μου κινείται γύρω από αυτό. Το ποδόσφαιρο με κάνει να νιώθω ζωντανός. Αισθάνομαι θυμό και απογοήτευση που τώρα δεν μπορώ να κάνω αυτό που αγαπώ.
Παρ' όλα αυτά δεν θα σταματήσω να υποστηρίζω την Εθνική Αγγλίας. Θα ήταν αληθινό όνειρο να φορέσω την στολή της Αγγλίας και να περπατήσω στην φισούνα σαν μασκότ της ομάδας μου", είχε γράψει σε επιστολή του στην οργάνωση τότε ο Σέμπατζ.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: