ΣΙΝΕ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Το τελευταίο μήνυμα από το κινητό του 19χρονου

«Γίνονται εκρήξεις». Οι δύο αυτές λέξεις ήταν το τελευταίο μήνυμα που έστειλε με το κινητό του στην αδελφή του λίγη ώρα προτού σκάσουν τα φονικά κοντέινερ και σκορπίσουν τον θάνατο.
Ο 19χρονος Αντώνης Χαραλάμπους από χθες είναι ο 13ος νεκρός της ανείπωτης τραγωδίας που έχει βυθίσει στο πένθος την Κύπρο.
Για τρεις ολόκληρες ημέρες ο 19χρονος πεζοναύτης πάλευε να κρατηθεί στη ζωή. Η μάχη του όμως ήταν άνιση, αφού τα τραύματά του ήταν πολύ σοβαρά. Ηταν κοντά στο σημείο της έκρηξης και βοηθούσε τους συναδέλφους του να σβήσουν την πυρκαγιά.
«Του άρεσαν τα ταξίδια. Ο Αντώνης μας τώρα έγινε άγγελος και
ταξιδεύει στον ουρανό», λέει με τρεμάμενη φωνή στην «Espresso» η Παντελίτσα Χαραλάμπους, η μεσαία αδελφή του 19χρονου.
Τα όργανα του νεαρού θα δοθούν, μετά από απόφαση της οικογένειάς του, για να σωθούν άλλες ζωές. «Χθες ο Αντώνης μπήκε στο χειρουργείο και του αφαίρεσαν τα όργανα. Κάνουμε αυτό που θα ήθελε ο αδελφούλης μας. Από τον δικό μας θρήνο ας χαρούν άλλες οικογένειες», λέει η αδελφή του αμούστακου ακόμη παιδιού που έχασε τη ζωή του.
«“Μπουμ, μπουμ, μπουμ”… ήταν οι τελευταίες τρεις λέξεις που μου έστειλε με μήνυμα ο Αντώνης τα ξημερώματα της Δευτέρας» λέει η Παντελίτσα Χαραλάμπους, που τον είδε πρώτη στην Εντατική και περιγράφει: «Δεν έδωσα σημασία, αλλά εκείνη την ώρα προφανώς γινόντουσαν εκρήξεις. Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες δεν μας είχε ενημερώσει κανείς για το τι συνέβαινε. Πήγα στη δουλειά και αργά το μεσημέρι ενημερώσανε την οικογένειά μου ότι ο Αντώνης βρισκόταν ανάμεσα στους τραυματίες».
Οι δύσκολες ώρες για την οικογένεια μόλις είχαν ξεκινήσει. Λίγο αργότερα κλήθηκαν για να αναγνωρίσουν ανάμεσα στους τραυματίες το παιδί που θέλησε να μείνει μέχρι και την τελευταία στιγμή δίπλα στον διοικητή του προκειμένουυ να βοηθήσει κι άλλους που κινδύνευαν. «Ανέβηκα στην Εντατική, αλλά δεν μπορούσα να ξεχωρίσω ποιος ήταν. Τα χέρια του ήταν τυλιγμένα και τα μάτια του καλυμμένα με γάζες. Το υπόλοιπο πρόσωπό του ήταν γεμάτο με αίματα. Το δέρμα του καμένο. Το στόμα του διαλυμένο», περιγράφει συντετριμμένη η 23χρονη αδελφή του και συνεχίζει: «Τελικά, κατάλαβα ότι ήταν ο αδελφός μου από τις αρβύλες του. Είχε χαράξει επάνω τους τα αρχικά του, Α.Χ».
Τραγική φιγούρα η μητέρα του Αντώνη, που συναισθανόταν από την αρχή πως στο κρεβάτι της Εντατικής βρισκόταν το σπλάχνο της. «Η μητέρα μου το αισθανόταν. Μας έλεγε πώς ήταν σίγουρη ότι ο Αντώνης είχε χτυπήσει σοβαρά. Οταν ανέβηκε να τον αναγνωρίσει, είδε το σημάδι που είχε στο χέρι του και κατάλαβε πώς ήταν αυτός», λέει η μεγαλύτερη από τα αδέλφια, Ροδούλα.
Οι σκηνές που ακολούθησαν, απερίγραπτες. Ο οδυρμός της μάνας ραγίζει τις καρδιές. «Από την ώρα που ο Αντώνης μας ήταν στην Εντατική ελπίζαμε μόνο σε ένα θαύμα για να βγει ζωντανός» λένε με πόνο ψυχής οι αδελφές του, οι οποίες το μόνο που ζητάνε πλέον είναι να αποδοθούν ευθύνες στους αρμόδιους για τη δικαίωση του αδελφού τους. «Ο Αντώνης μας έφυγε και δεν γυρίζει πίσω ξανά», λέει η Παντελίτσα.
Τα κορίτσια ήταν πολύ δεμένα με το αδελφό τους. «Ο Αντώνης ήταν το πιο γλυκό πλάσμα του κόσμου. Ηταν χαμογελαστός και δεν ήθελε να στεναχωρεί ποτέ κανέναν. Μόλις είχε κλείσει έναν χρόνο στο στρατό και το επόμενο καλοκαίρι θα απολυόταν» λέει κλαίγοντας η αδελφή του.
Μεγάλη αγάπη του 19χρονου ήταν το κουνγκ φου. «Του άρεσε να γυμνάζεται και να τρέφεται υγιεινά. Λάτρευε το κουνγκ φου και τα ταξίδια. Μάλιστα, είχε κλείσει εισιτήρια για να πάει στο Χονγκ Κονγκ τον Αύγουστο με τη θεία μου» λέει η μεγαλύτερη αδελφή του, Ροδούλα, και προσθέτει: «Τώρα “ταξιδεύει” στον ουρανό. Μακάρι να μας κοιτάει και να χαμογελάει από εκεί πάνω».
Espressonews
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: