ΣΙΝΕ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Ποια γνωστή αλυσίδα καφετεριών πέτυχε 34% αύξηση κερδών

Παρ’ όλη την κρίση, πασίγνωστη εταιρεία καφετεριών σημείωσε αύξηση κερδών 34% σε σχέση με πέρσι. Ποια είναι η εταιρεία;
«Άλμα» 34% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη τριμήνου χρήσης της Starbucks, με ώθηση από τις υψηλότερες πωλήσεις καταστημάτων που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο στις ΗΠΑ αλλά και το εξωτερικό όπου η κίνηση των καταναλωτών αυξήθηκε.
Σύμφωνα με το capital.gr, η μετοχή της Starbucks ενισχύθηκε 1,6% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της μεγεθών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Από τις αρχές του έτους κερδίζει 24%.
Αναλυτικά, για το τρίμηνο που έληξε στις 3 Ιουλίου, τα κέρδη της Starbucks διαμορφώθηκαν στα 279,1 εκατ. δολάρια ή 36 σεντς ανά μετοχή, από 207,9 εκατ. δολάρια ή 27 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Τα καθαρά της έσοδα σημείωσαν άνοδο 12% στο ίδιο διάστημα στα 2,93 δισ. δολάρια, με τους αναλυτές να τα τοποθετούν στα 2,84 δισ. δολάρια.
Για το σύνολο της χρήσης, η διοίκηση αναμένει κέρδη της τάξης των 1,50-1,51 δολ. ανά μετοχή, αναβαθμίζοντας τις εκτιμήσεις του Απριλίου.
Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Troy Alstead δήλωσε πως οι προσπάθειες της εταιρείας να βελτιώσει την εμπειρία του πελάτη στο κατάστημα απέδωσε αφού τα κέρδη από την αύξηση της πελατείας βοήθησαν να αντισταθμιστεί το υψηλότερο κόστος εμπορευμάτων. Ο ίδιος εκτιμά μάλιστα πως φέτος η εταιρεία θα σπάσει το ρεκόρ πελατείας που είχε πετύχει το 2006 με μέσες πωλήσεις 100 εκατ. δολ. ανά κατάστημα στις ΗΠΑ.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: