ΣΙΝΕ

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

"Έσβησε" η μαγική φωνή της Amy Winehouse (videos)

Μια μεγάλη καλλιτέχνιδα έφυγε νωρίς για τη γειτονιά των αγγέλων και δε θα ξανακούσουμε τη μαγική της φωνήίναι πι κοντά μας καθώς έσβησε στα 27 της χρόνια.Μπορεί να έζησε πολύ λίγα χρόνια όμως η ζωή της θα μπορούσε να γίνει ταινία καθώς δεν ήταν συμβατική.
Στα 14 της χρόνια ξεκίνησε να γράφει μουσική ενώ ήδη ένα χρόνο έπαιζε κιθάρα. Το 2003, 20 ετών, κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο Frank το οποίο απέσπασε θετικές κριτικές και η Amy προτάθηκε σε δύο κατηγορίες στα BRIT Awardsενώ το 2004 κέρδισε στο Ivor Novello Award το βραβείο για το καλύτερο σύγχρονο κομμάτι.
Δύο χρόνια μετά κυκλοφόρησε το επιτυχημένο Back to Black το

οποίο περιείχε τις επιτυχίες "You Know I'm No Good", "Rehab" αλλά και το ομότιτλο κομμάτι με το άλπουμ. Για πολλές εβδομάδες ήταν πρώτο στο UK Albums Chart ενώ ήταν 7ο στο Billboard 200 των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το Νοέμβριο του 2007 κυκλοφόρησε και η deluxe έκδοση του Back to Black το οποίο περιείχε τραγούδια από ζωντανές εμφανίσεις της Amy.

Από τη μεγάλη επιτυχία που έκανε η Amy κέρδισε το 2008 στα Grammys τα βραβεία: Το τραγούδι της χρονιάς και καλύτερη γυναίκα τραγουδίστρια για το single Rehab, το καλύτερο ποπ άλμπουμ για τοBlack to Black ενώ κέρδισε και το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη.
Από την «επέλαση» της Amy στα Grammys μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες ως η πρώτη γυναίκα με τα περισσότερα βραβεία από το συγκεκριμένο θεσμό.
Το Back to Black επίσης ήταν το έβδομο πιο επιτυχημένο άλμπουμ σε πωλήσεις σε όλη την υφήλιο για το 2008.
Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή της τραγουδίστριας Amy Winehouse – The Girl Done Good: A Documentary Review
.
Όσο για το τρίτο της άλμπουμ; Η δισκογραφική εταιρία στην οποία άνηκε την πίεζε από το 2008 να κυκλοφορήσει νέα τραγούδια ωστόσο εκείνη λόγω συναυλιών δεν προλάβαινε. Το 2009 άρχισε να ηχογραφεί νέα κομμάτια όμως τελικά δεν κυκλοφόρησε κάτι.
Η αυτοκαταστροφική Amy Winehouse
Η Amy Winehouse δυστυχώς είχε πολλές εξαρτήσεις και μερικές από αυτές ήταν το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Τα τελευταία χρόνια η τραγουδίστρια μπαινοέβγαινε σε κλινικές αποτοξίνωσης ακύρωνε συναυλίες (όπως και στη χώρα μας πρόσφατα) ενώ γινόταν θέαμα σε όσους την έβλεπαν σε άθλια κατάσταση. Η Amy είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή της ότι έπασχε από κατάθλιψη αλλά και διαταραχές στη διατροφή της.
Η τραγουδίστρια το 2005 πέρασε ένα διάστημα γεμάτο αλκοόλ ναρκωτικά ενώ ο θάνατος της αγαπημένης της γιαγιάς το 2006 την έριξε ακόμα πιο βαθιά στις καταχρήσεις. Ο πρώην άνδρας της, Fielder-Civil, είχε δηλώσει πως εκείνος ήταν που έμαθε την Amy να παίρνει κοκαΐνη και ηρωίνη. Το 2007 η Amy ακύρωσε μια σειρά συναυλιών σε όλη την Ευρώπη αφού εισήχθη στο νοσοκομείο έχοντας καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ και ναρκωτικών.
Η τραγουδίστρια όσο περνούσε ο καιρός έμοιαζε όλο και χειρότερα, με φωτογραφίες που την έδειχναν σε πολύ άσχημη κατάσταση να κάνουν το γύρο του κόσμου. Ακόμη, δεν έλειψαν δημοσιεύματα με φωτογραφίες όπου η τραγουδίστρια έκανε χρήση ναρκωτικών. Οι καταχρήσεις της έφεραν προβλήματα στους πνεύμονες και την καρδιά ενώ οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει πως αν συνέχισε το μόνο βέβαιο ήταν πως πέθαινε.
Το στυλ της Amy και οι επικρίσεις
Το στυλ της με τα μαύρα φουσκωτά μαλλιά και την παχιά γραμμή eyeliner η οποία μεγάλωνε προς το τελείωμα υιοθετήθηκε από πολλές γυναίκες σε όλον τον πλανήτη. Ωστόσο, αρκετοί την επέκριναν για τις στυλιστικές της επιλογές. Στα NME Awards βραβεύτηκε ως η πιο κακοντυμένη ερμηνεύτρια ενώ ήρθε τρίτη σε λίστα γνωστού γυναικείου περιοδικού για τις χειρότερα ντυμένες Βρετανίδες.
Επικρίσεις δέχτηκε κατά κύριο λόγο για τις εξαρτήσεις της και το γεγονός ότι είναι δημόσιο πρόσωπο και πρότυπο για πολλά νέα παιδιά. Λόγω των καταχρήσεων η Amy έδειχνε πάρα πολύ αδύνατη με σημάδια στο πρόσωπο και το σώμα γεγονός που την ανάγκαζε να φορά μακριά ρούχα. Ακόμη, τα δόντια της ήταν σε πολύ κακή κατάσταση ενώ οι πιο παρατηρητικοί έβλεπαν τα ίχνη της κοκαΐνης στη μύτη της...
Ο γάμος και ο χωρισμός από τον άνθρωπο που την έσπρωξε στα ναρκωτικά
Όσο για την προσωπική της ζωή, η Amy είχε πολυετή δεσμό με τον Blake Fielder-Civil τον οποίο παντρεύτηκε το 2007. Μάλιστα, όταν και οι δύο ήταν υπό την επήρεια ουσιών είχαν πολύ βίαιη συμπεριφορά μεταξύ τους. Ο Fielder-Civil για έξι μήνες παρέμεινε φυλακισμένος ύστερα από μπλεξίματα που είχε με την αστυνομία. To 2009 η Amy δήλωσε ερωτευμένη με τον ηθοποιό Josh Bowman ενώ οι διαδικασίες του διαζυγίου με τον Fielder-Civil ήταν σε εξέλιξη. Τελικά, Amy - Fielder-Civil χώρισαν οριστικά τον Αύγουστο του 2009. Λίγο μετά είχε δεσμό με τον επίσης εξαρτημένο από τα ναρκωτικά Pete Doherty, Το 2011 η Amy βρήκε τον έρωτα στα μάτια του σκηνοθέτη Reg Traviss.

Όταν η Amy έφτυσε την Pippa Middleton- Τα μπλεξίματα με την αστυνομία
Τα προβλήματα με το νόμο δεν έλειψαν για την Amy Winehouse. Η αρχή έγινε το 2007 όταν συνελήφθη με τον Fielder-Civil να έχουν στην κατοχή τους μαριχουάνα. Ένα χρόνο μετά παραδέχτηκε πως χαστούκισε έναν άνδρα ενώ συνελήφθη ξανά για κατοχή ναρκωτικών, αυτή τη φορά κοκαΐνης. Τον Μάρτιο του επόμενου έτους η είδηση πως η Winehouse συνελήφθη ύστερα από καταγγελία μιας γυναίκας για επίθεση έκανε το γύρο του κόσμου και των… tabloids.
Στις 25 Σεπτεμβρίου του 2008 η Amy έφτυσε την Pippa Middleton ωστόσο η τραγουδίστρια, σύμφωνα με την Daily Star, υποστήριξε πως πνίγηκε και αναγκάστηκε να το κάνει στοχεύοντας τον καναπέ αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.
Το Δεκέμβριο του 2009 συνελήφθη για ακόμα μια φορά κατηγορούμενη για επίθεση στον υπεύθυνο του θεάτρου Milton Keynes επειδή της ζήτησε να αλλάξει θέση. Τελικά, στη δίκη που ακολούθησε η Amyπλήρωσε 85 λίρες πρόστιμο για τα δικαστικά έξοδα και 100 λίρες ως αποζημίωση στον καταγγέλλοντα.
Η τελευταία δημόσια εμφάνιση
Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Amy Winehouse ήταν την Τετάρτη (20/7) στο iTunes Festival όπου τραγούδησε η 14χρονη βαφτιστήρα της Dionne Bromfield, την οποία στήριξε πολύ στην προσπάθειά της να ενταχθεί στο μουσικό στρέωμα.
Στο 27 Club η Amy
Με το θάνατό της η Amy μπαίνει στη μακάβρια λίστα με τους super star που πέθαναν στα 27 τους χρόνια. Μεταξύ αυτών είναι ο Brian Jones, ο Jimi Hendrix, η Janis Joplin, Jim Morrison αλλά και ο αξέχαστοςKurt Cobain.
Στο λογαριασμό της στο Myspace μπορεί το πρώτο βίντεο κλιπ που παίζει να είναι Love is a losing gameτελικά όμως οι εξαρτήσεις ήταν αυτές που αποδείχτηκαν χαμένο παιχνίδι για την Amy.
Ποτέ δε θα ξεχάσουμε τη μαγική σου φωνή Amy Winehouse. 

Καλό σου ταξίδι…

cosmo.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: