ΣΙΝΕ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

«Έσβησε» ο Σπύρος Αλαμάνος

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το πρωί στην πόλη της Κέρκυρας, ο σπουδαίος ζωγράφος Σπύρος Αλαμάνος σε ηλικία 64 ετών. Ο διάσημος ζωγράφος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1947 και εργάστηκε ακατάπαυστα στον εικαστικό χώρο, παρουσιάζοντας το έργο του μέσα από τη ζωγραφική, τη χαρακτική και τη φωτογραφία. Το καλλιτεχνικό του έργο παρουσίασε σε 13 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και χαρακτικής στην Κέρκυρα, ενώ ο ίδιος έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κέρκυρα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κεφαλονιά, στην Πάτρα και αλλού.
Έργα του έχει δεχτεί η Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδος, η Δημοτική Πινακοθήκη Κερκύρας, η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία Ελλάδος, η Πινακοθήκη της Ιονικής Τράπεζας και της Τράπεζας Αττικής, το Μουσείο Σολωμού Κερκύρας, η Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του ανήκει σε ιδιωτικές συλλογές.
Συνεργάστηκε με την ΑΝΕΔΚ, συμβάλλοντας με τα έργα του στην τουριστική προβολή της Κέρκυρας και υπήρξε δάσκαλος της Καλλιτεχνικής Σχολής Κερκύρας από το 1984 ως το 1991. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα από το νεκροταφείο του Αγ. Σπυρίδωνα στον Κωτσέλα στην Κέρκυρα.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: