ΣΙΝΕ

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Κοζάνη: Αναστολή πιστώσεων φαρμάκων στους ασφαλισμένους της ΔΕΗ από τον Αύγουστο!

Μετά τις τελευταίες επαφές μεταξύ υμών, του κ. Υπουργού, του Προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Προέδρου του...
Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης και με την παρέμβαση των συνδικαλιστικών φορέων της ΔΕΗ δόθηκε λύση στις καθυστερήσεις πληρωμών του ΤΑΥΤΕΚΩ και δη του ΤΕΑΠΑΠ – ΔΕΗ προς τα φαρμακεία, η οποία ως φαίνεται ήταν προσωρινή.
Η διαπίστωση είναι ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται σε γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες αλλά είναι καθαρά θέμα χρηματοδότησης του ταμείου.
Όμως, τις ημέρες της απεργίας των εργαζομένων της ΔΕΗ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μόσιαλος δήλωσε στα ΜΜΕ ότι «η
κυβέρνηση δεν θα χρηματοδοτήσει το Ασφαλιστικό της ΔΕΗ» !!!
Άρα να υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει προοπτική για το Ασφαλιστικό της ΔΕΗ, αφού το κράτος είναι γνωστό ότι δυσκολεύεται να εκπληρώσει χρηματοδοτικές του υποχρεώσεις ακόμα και όταν έχει δεσμευθεί διά νόμου, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση ;
Είναι σαφές ότι το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά εφόσον υπάρξει οντότητα του Ασφαλιστικού Ταμείου της ΔΕΗ, όπως είχαμε υπομνήσει από τις 2-2-2011.
Επί του προκειμένου. Έχουμε επανέλθει στην ίδια προβληματική κατάσταση. Όπου εις μεν το ΠΕΚΑ Κοζάνης καθυστερεί η ταμειακή ροή αποπληρωμής, εις δε το ΠΕΚΑ Πτολεμαϊδας υστερεί εντελώς και το ισοζύγιο των οφειλομένων να γίνεται και πάλι επαχθές.
Μπροστά σ΄αυτά τα δεδομένα, ομόφωνα η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης αποφάσισε, ότι σε περίπτωση μη εξόφλησης των οφειλομένων Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2011 (και είναι προφανές ότι υπάρχει ανοχή για τα οφειλόμενα Μαρτίου – Απριλίου 2011), θα επανέλθουμε στην Αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους της ΔΕΗ από 1η Αυγούστου 2011, δι΄ όλους τους λόγους που αναγράφονται εις τα υπ΄ αριθμ. πρωτ. 20/2-2-2011 και 116/10-3-2011 έγγραφα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης προς εσάς. Σε αναμονή επίδειξης του δικού σας ενδιαφέροντος.
kozanilife

Δεν υπάρχουν σχόλια: