ΣΙΝΕ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Λ. Αυγενάκης: Δήλωση για τη στασιμότητα των έργων υποδομής στην Κρήτη!

Ηράκλειο, 27 Ιουλίου 2011
Δήλωση του Βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνου του τομέα Υποδομών της ΔΗ.ΣΥ., Λευτέρη Αυγενάκη, για τη στασιμότητα των έργων υποδομής
στην Κρήτη αι το «μπαράζ» δηλώσεων κοινοβουλευτικών
και στελεχών της Περιφέρειας
«Μπροστά στην πλήρη στασιμότητα των βασικών έργων υποδομής στην Κρήτη, γινόμαστε αποδέκτες μιας επικοινωνιακής αντεπίθεσης κοινοβουλευτικών και στελεχών της Περιφέρειας, που προσπαθούν να πείσουν ότι όλα βαίνουν καλώς και πως τα έργα υποδομής «τρέχουν». Οι πολίτες όμως κατανοούν τη θλιβερή πραγματικότητα, βλέπουν και βιώνουν καθημερινά το βαρύ «φόρο αίματος» που πληρώνουν οι συμπολίτες μας στους δρόμους του νησιού.

Η δημοσία αναγνώριση από μέρους του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Καρούτζο, ότι τα χρήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ δεν υπάρχουν, είναι ειλικρινής. Το ίδιο ειλικρινής είναι και η διαπίστωση του αιρετού Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Αρναουτάκη, για την Κρήτη Α.Ε. ότι άλλα ήταν τα οικονομικά δεδομένα πριν δύο χρόνια, άλλα πέρσι και άλλα είναι τώρα.
Γνωρίζοντας πολύ καλά την κατάσταση, άσχετα από την προσπάθεια των κυβερνητικών στελεχών να την ωραιοποιήσουν, κρίνουμε σημαντικό να υλοποιηθούν άμεσα συγκεκριμένες παρεμβάσεις στα ιδιαιτέρως επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, όπου με συχνότητα χάνουν τη ζωή τους συνάνθρωποί μας. Ως εκ τούτου, επανέρχεται ως ιδιαιτέρως επίκαιρη η πολύμηνη μελέτη που εκπονήσαμε με τους συνεργάτες μου σχεδόν ένα χρόνο πριν, στην οποία προτείναμε συγκεκριμένες τεχνικές κατασκευαστικές βελτιωτικές παρεμβάσεις και συγκεκριμένα μέτρα τεχνητής αστυνόμευσης σε 53 άκρως επικίνδυνα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού μας, που εντοπίσαμε και καταγράψαμε με κάθε ακρίβεια.
Τη συγκεκριμένη μελέτη την έχει στα χέρια του ο αρμόδιος Υπουργός, αλλά και η Περιφέρεια. Είναι επίσης αναρτημένη στην προσωπική μου ιστοσελίδα (www.avgenakis.gr), δηλαδή στη διάθεση όλων.
Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Χρειάζονται απτές πράξεις και συγκεκριμένες παρεμβάσεις.
Γιατί όπως λέει σοφά ο λαός, με τα λόγια χτίζεις ανώγια και κατώγια…»
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: