ΣΙΝΕ

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ψηφίστηκε ο προυπολογισμός του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού Δ. Γρεβενών

Όλα τα νήπια και τα βρέφη θα φιλοξενηθούν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Γρεβενών στην επόμενη σαιζόν 2011 – 12, καθώς η δημοτική αρχή έχει φροντίσει να εγκρίνει όλες τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν.
Αυτό επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Δημοσθένης Κουπτσίδης κατά τη διάρκεια της συζήτησης «έγκρισης του Προϋπολογισμού και προγράμματος δράσης έτους 2011 του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού», σε ... έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουλίου.
Με την ψήφιση του προϋπολογισμού δίνεται η δυνατότητα να πληρωθούν προμηθευτές του ΚΑΠΗ, των Παιδικών Σταθμών και του Αθλητικού Κέντρου της προηγούμενης κυρίως χρονιάς.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη τα χρήματα αυτά υπήρχαν στους κωδικούς αλλά, άγνωστο γιατί , δεν είχαν αποδοθεί έως και 30 Δεκεμβρίου 2010. Μετά τη δημιουργία του νέου ΝΠΔΔ και την ψήφιση το προϋπολογισμού θα αποδοθούν πλέον στους δικαιούχους.
Ένταση προκλήθηκε μεταξύ του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Φανάρα και του δημάρχου καθώς ο πρώτος
ζήτησε να μάθει πόσο αμείβεται ο πρόεδρος (δήμαρχος) και η αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου.
Ο δήμαρχος εξήγησε ότι για να υπάρξει αμοιβή αυτών των προσώπων θα πρέπει να υπάρχει ανάλογη απόφαση δημοτικού συμβουλίου , κάτι το οποίο δεν υφίσταται.
Ο κ. Φανάρας απαίτησε να ενημερωθεί ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι για το ποσό των 11.600,00 € που αναγράφεται σε κωδικό του προϋπολογισμού και αφορά αμοιβές.
Από την αντιπρόεδρο κ. Ασλανίδου διευκρινίστηκε πως αμοιβές προσώπων παρελθόντων οικονομικών ετών και όχι για τη σημερινή διοίκηση αλλά για την προηγούμενη.
Για δημιουργία εντυπώσεων μίλησε ο δήμαρχος καθώς «τα χρήματα τα οποία προϋπολογίζονται αναφέρονται σε έξοδα μετακίνησης του προσωπικού και όχι σε έξοδα παράστασης του προέδρου» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας το θέμα υπερψηφίστηκε από το σώμα με εξαίρεση τη μείζονα αντιπολίτευση η οποία καταψήφισε τα τροφεία για τους παιδικούς σταθμούς υποστηρίζοντας ότι «όλες οι κοινωνικές δομές θα πρέπει να επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό».
grevenain
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: