ΣΙΝΕ

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Πρόστιμο από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στη ΔΕΗ

Πρόστιμο 60 χιλιάδων ευρώ στη ΔΕΗ επέβαλε την περασμένη Παρασκευή ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, για παραβίαση των εγκεκριμένων ορίων απόθεσης τέφρας στην περιοχή του Πτελεώνα και για κάλυψη των δρόμων στα ορυχεία με τέφρα.
Αυτό ανακοίνωσε ο κ. Δακής στα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου πριν την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης, κάνοντας παράλληλα αναφορά στο σοβαρό περιβαλλοντικό επεισόδιο που σημειώθηκε χθες Δευτέρα, λόγω των υψηλών εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων από τα ορυχεία και τον ΑΗΣ Πτολεμαίδας. Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι εκτός από τα νέα φίλτρα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, σε όλα τα άλλα επίπεδα δεν έχει γίνει τίποτα για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Έτσι παραμένουν διαχρονικά, συμπλήρωσε ο κ. Δακής, τα αιτήματα για ουσιαστική βελτίωση λειτουργίας των ορυχείων, για τοποθέτηση
νέων φίλτρων στους υπόλοιπους ΑΗΣ, για κατασκευή νέων μονάδων και για κάλυψη των ταινιόδρομων μεταφοράς τέφρας και λιγνίτη. Τέλος σημείωσε πως η αποκατάσταση και επαναπόδοση των εδαφών των ορυχείων, στην τοπική κοινωνία, διεκδικείται με προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ) και στην ευρωπαϊκή επιτροπή.
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: