ΣΙΝΕ

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

«Το έθνος που εφηύρε τη δημοκρατία, μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία»


Η Χίλαρι Κλίντον στο Μουσείο της Ακρόπολης!!!
Η Χίλαρι Κλίντον από το Μουσείο της Ακρόπολης δήλωσε σήμερα τη θερμή συμπαράσταση της αμερικανικής κυβέρνησης τόσο «στο μέλλον της Ελλάδας» όσο και «στην προστασία του παρελθόντος της».
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ από την αίθουσα με φόντο τον Παρθενώνα μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη υπέγραψαν από κοινού, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Π.Γερουλάνου, ένα Μνημόνιο διμερούς συνεργασίας σχετικά με την «επιβολή περιορισμών σε αρχαιολογικό και βυζαντινό υλικό μέχρι και τον 15ο αιώνα».
Επιπλέον, η Αμερικανίδα αξιωματούχος παρατήρησε πως «το έθνος που έχτισε τον Παρθενώνα και εφηύρε τη δημοκρατία, μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία».
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, στο καλωσόρισμά του στο «σύγχρονο αρχιτεκτονικό μνημείο, που αναδεικνύει την ενότητα των αρχαίων χώρων» επεσήμανε πως η Ελλάδα «υποφέρει από τη λαθραία εκσκαφή και την παράνομη εμπορία πολιτιστικών αγαθών», στην καταπολέμηση της οποίας θα προσφέρει η συγκεκριμένη συμφωνία. Ο Σταύρος Λαμπρινίδης ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό Πολιτισμού Π.Γερουλάνο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου που εργάστηκαν σκληρά για να είναι σήμερα έτοιμο προς υπογραφή το Μνημόνιο και απευθυνόμενος στην Αμερικανίδα ομόλογό του αναφέρθηκε στα «εκατομμύρια Αμερικανών επισκεπτών που θα δουν αυτούς τους θαυμάσιους θησαυρούς», ενώ παραπέμποντας σε προηγούμενη αναφορά της Χ. Κλίντον πως «δεν είναι κοινές μόνον οι πολιτικές μας, είναι και οι αξίες μας», καλωσόρισε «στο σπίτι της» την Κλίντον.
Τέλος, η Χίλαρι Κλίντον υπογράμμισε πως η διμερής συμφωνία θα προστατεύσει από κλοπές και λαθρεμπορία τα πολιτιστικά αγαθά, καθώς θα είναι παράνομη η εισαγωγή τους στις ΗΠΑ αν δεν υπάρχει προηγούμενη πιστοποίηση από τις ελληνικές αρχές, ακυρώνοντας το κίνητρο της υπεξαίρεσης. Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ παρατήρησε πως αυτή είναι η 15η συμφωνία με το ίδιο αντικείμενο που υπογράφουν οι Ηνωμένες Πολιτείες («από την Καμπότζη ως την Κύπρο») και έχει αξιολογηθεί ως ιδιαίτερα αποτελεσματική, ενώ υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ έχουν μακρά (40χρονη) παράδοση αφοσίωσης στη διατήρηση της παγκόσμιας κληρονομιάς.



newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: