ΣΙΝΕ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Έληξε η δεκαήμερη απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

«Σφύριξε» λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Έπειτα από μία πολύωρη συνεδρίαση που άρχισε προχτές το μεσημέρι, αφού στο μεταξύ έγινε γνωστό και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, γύρω στις 7.30 το απόγευμα, αποφασίστηκε η αναστολή των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, που διήρκησαν δέκα ημέρες.
Υπέρ της αναστολής ψήφισαν 28 σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, ενώ κατά ψήφισαν τρεις σύμβουλοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΚΚΕ). Μετά τη λήξη της απεργίας οι εργαζόμενοι προσήλθαν κανονικά χτες τα μεσάνυχτα στις βάρδιες των σταθμών παραγωγής, όπου ξεκινούσε ένας μαραθώνιος για να μπουν μπροστά οι σβησμένες μονάδες. Από τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη άρχισαν σταδιακά να μπαίνουν σε λειτουργία οι θερμικές μονάδες που είχαν βγει εκτός, ενώ σταδιακή ήταν και η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Μέχρι χτες το βράδυ ξεκίνησαν όλες οι μονάδες και ομαλοποιήθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση της χώρας, η οποία ταλαιπωρήθηκε επί ένα δεκαήμερο με συχνές διακοπές ρεύματος. Υπενθυμίζεται ότι εξ’ αιτίας της απεργίας είχαν σβήσει οκτώ μονάδες στο λεκανοπέδιο και άλλες τρεις στην υπόλοιπη χώρα.
Πάντως, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα, «για εμάς δεν τελείωσε τίποτα, όλα είναι ανοιχτά», σημειώνει. Παρά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση για να κάνει πράξη την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα ματώσει», ενώ προειδοποιεί ότι θα ξεκινήσει δικαστικό αγώνα για το θέμα της ενσωματωμένης ασφαλιστικής περιουσίας στην περιουσία της ΔΕΗ, καταθέτοντας εξώδικο κατά του ελληνικού δημοσίου και της ΔΕΗ.
Η πλήρης ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ είναι η παρακάτω:
Μετά την ψήφιση του βαρβάρου, αντεργατικού και αντιλαϊκού μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πάλεψε επί 10 ημέρες για να μην περάσει, το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε σε αυτή την φάση την αναστολή των επαναλαμβανόμενων 48ώρων απεργιών.
Θέτουμε τις δυνάμεις μας σε πλήρη ετοιμότητα και ετοιμαζόμαστε για νέες μάχες.
Για εμάς τίποτα δεν τελείωσε ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ.
Για να γίνει πράξη η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ η κυβέρνηση θα χρειαστεί να ματώσει πολλές φορές.
Τις επόμενες μέρες στη βάση της ενσωματωμένης ασφαλιστική μας περιουσίας στην περιουσία της ΔΕΗ και με βάση το ότι η πολιτεία αγνοεί – παρανομεί και δεν συμμορφώνεται με τα όσα οι νόμοι ορίζουν γύρω από την καταβολή του παγίου πόρου καταθέτουμε εξώδικο και αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και της ΔΕΗ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: