ΣΙΝΕ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Η Δ' Εθνική στον αέρα!!!

ΕΞΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΚΑΙ «ΦΥΓΗ» ΟΜΑΔΩΝ
ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΑΠΟ Γ.Γ.Α.

 ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ Ο Γ. ΣΑΡΡΗΣ
Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει η Δ’ Εθνική ενόψει του νέου πρωταθλήματος που θα αρχίσει (;) τον Σεπτέμβριο. Αρχικά, υπάρχουν εμπλεκόμενες ομάδες της κατηγορίας στο μεγάλο σκάνδαλο με τα στημένα και ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να γίνουν οι κλήσεις σε απολογία. Οι εν λόγω σύλλογοι κινδυνεύουν ακόμη και με υποβιβασμό, ενώ οι υποθέσεις αναμένεται να τελεσιδικήσουν ως τις 20 Ιουλίου, ίσως και αργότερα. Μέχρι τώρα έχει δει το φως της δημοσιότητας ένα τηλεφώνημα που εμπλέκει τουλάχιστον δύο ομάδες, ενώ δεν αποκλείεται στην ογκώδη δικογραφία να υπάρχουν περισσότεροι εμπλεκόμενοι.
Το εξώδικο για τον υποβιβασμό


Παράλληλα, εκκρεμεί το εξώδικο που προτίθενται να στείλουν οι ομάδες της κατηγορίας για την παράτυπη πρόσθετη προκήρυξη για τον υποβιβασμό, ζητώντας να μην ισχύσει για την περίοδο 2010-11, καθώς εκδόθηκε τρεις μήνες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος. Με την πρόσθετη προκήρυξη, υποβιβάζονται περισσότερες ομάδες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο οι ομάδες ενημερώθηκαν τρεις μήνες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος.
Οι ομάδες που εγκαταλείπουν
Η οικονομική κρίση που πλήττει την ελληνική κοινωνία, έχει επηρεάσει και το ποδόσφαιρο. Μέχρι τώρα τέσσερις ομάδες (Εθνικός Καστρακίου, Ηρακλής Νέου Ζυγού, Όλυμπος Κέρκυρας και ΑΕ Ποντίων Ευμοίρου) έχουν ανακοινώσει επίσημα ότι δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, ενώ αρκετές ακόμη βρίσκονται σε κατάσταση αβεβαιότητας.
Η τελική διαμόρφωση των ομίλων
Οι ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή, αλλά και όσες ενδεχομένως υποβιβαστούν από τις επαγγελματικές κατηγορίες λόγω χρεών ή σκανδάλων δημιουργούν πρόβλημα στην τελική διαμόρφωση των ομίλων. Ο τελικός… χάρτης της Δ’ Εθνικής θα διαμορφωθεί στις 10 Αυγούστου, οπότε και λήγει η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής.
Στον κόσμο του ο Γιώργος Σαρρής
Χωρίς γενική συνέλευση η αναδιάρθρωση;
Καθοριστικές αποφάσεις πάρθηκαν στο Δ.Σ. της ΕΠΟ της περασμένης Παρασκευής, σε ό,τι αφορά τα θέματα της Δ΄ Εθνικής και τις ριζικές αλλαγές που θα ισχύσουν από τη νέα σεζόν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. της ομοσπονδίας εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλήματος, Γιώργο Σαρρή, προκειμένου να συντάξει την νέα προκήρυξη του πρωταθλήματος (περιόδου 2011-12) και να αποσταλεί μέχρι τις 15 Ιουλίου στις κατά τόπους ενώσεις της χώρας, ώστε να ενημερωθούν τα σωματεία και οι παράγοντες για τις διαφοροποιήσεις.
Ουσιαστικά αυτό που «βγαίνει» είναι ότι η αναδιάρθρωση είναι δεδομένη και δεν θα χρειασθεί η Γ.Σ. της Ομοσπονδίας στις 22 Ιουλίου για να «περάσει». Η εξέλιξη αυτή είναι αναγκαστική, μετά τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν στον χώρο του ποδοσφαίρου, και που έφεραν την ΕΠΟ πίσω στον σχεδιασμό της.
Μιλώντας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος, Γιώργος Σαρρής, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχει αποσταλεί στις ενώσεις η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, όπου θα αναφέρεται αναλυτικά το τι θα ισχύσει και το οποίο λίγο πολύ όλοι πλέον το γνωρίζουν. Η μόνη αλλαγή, σε σχέση με όσα έχουν δημοσιευθεί, είναι ότι τελικά οι ομάδες της Δ΄ Εθνικής θα πρέπει να χρησιμοποιούν στην βασική τους ενδεκάδα τρεις -και όχι δύο- νεαρούς ποδοσφαιριστές και θα αφορά ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το έτος 1991 και μετά. Η πρόταση μου στο Δ.Σ. ήταν να γίνουν δύο οι μικροί, όμως τελικά πλειοψήφησε η πρόταση για τους τρεις».
Επίσης, με αφορμή δημοσίευμα που «ανέβηκε» σε ιστοσελίδα, το οποίο κάνει λόγο για επαφή του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκου Τζώρτζογλου, με τον πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλήματος και που αφορά κουβέντα για τις επιχορηγήσεις των ομάδων της Δ΄ Εθνικής, όπου ο κ. Σαρρής φέρεται να είπε ότι πρόκειται σύντομα θα δοθούν από την ΓΓΑ, ο ίδιος ο κ. Σαρρής διαψεύδει κατηγορηματικά τα πάντα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Δεν μίλησα ποτέ για τις επιχορηγήσεις των σωματείων της Δ΄ Εθνικής, αφού όπως γνωρίζω, η θέση της ΓΓΑ είναι να μην δοθούν χρήματα και επιχορηγήσεις στις ομάδες της Δ΄ Εθνικής, και δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό. Οι επιχορηγήσεις που ενδεχομένως να δοθούν αφορούν τα ερασιτεχνικά σωματεία των τοπικών πρωταθλημάτων».
Βάση των όσων αναφέρει ο κ. Σαρρής, στην προκήρυξη που θα αποσταλεί στις ΕΠΣ της χώρας μέχρι την 15η Ιουλίου, θα αναφέρονται αναλυτικά:
1. Το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 10 ομίλους με τον αριθμό των ομάδων σε κάθε όμιλο να διαφοροποιείται ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των ομάδων που θα προκύψουν. Αυτή την στιγμή υπολογίζονται συνολικά 142 ομάδες (79 που παρέμειναν στην κατηγορία, 56 ομάδες που ανέρχονται από τα τοπικά και 7 ομάδες που υποβιβάζονται από την Γ΄ Εθνική). Όμως ο αριθμός αυτός σίγουρα θα διαφοροποιηθεί, αφού θα έχουμε επιπλέον ομάδες που υποβιβάζονται από την Γ΄ Εθνική (λόγω των πλαστών ενημεροτήτων), ενώ σίγουρα θα υπάρξουν ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής.
2. Όπως είναι γνωστό, από τους δέκα ομίλους της Δ΄ Εθνικής θα ανέβουν στην Γ΄ Εθνική, μόνο οι 5 πρωταθλήτριες (με μπαράζ). Ενώ από κάθε όμιλο της Δ΄ Εθνικής θα υποβιβασθούν τόσες ομάδες στα τοπικά, όσες απαιτούνται ώστε το πρωτάθλημα της περιόδου 2012-13 να διεξαχθεί σε 6 ομίλους (κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για 8 ομάδες που θα υποβιβασθούν ανά όμιλο). Από τα τοπικά πρωταθλήματα, θα ανέβουν στην Δ΄ Εθνική της περιόδου 2012-13 μόνο 28 ομάδες (με μπαράζ).
3. Σε ό,τι αφορά τα όρια ηλικιών των ποδοσφαιριστών, είναι υποχρεωτική η χρησιμοποίηση 3 νεαρών ποδοσφαιριστών (γεννηθέντες μέχρι το 1991), ενώ οι ομάδες επιτρέπεται να έχουν στην σύνθεση τους μόνο δύο ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών.
fotisbazakas
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: