ΣΙΝΕ

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Γιατί οι μέλλουσες μαμάδες δεν πρέπει πάντα να τρώνε για δύο;

Η μητρότητα αποτελεί το πιο γλυκό και αγνό γεγονός στην ανθρώπινη ύπαρξη. Είναι ίσως η πιο σημαντική στιγμή της ζωής του ανθρώπου και για αυτό το λόγο θέλει και ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Ένα σημαντικό κομμάτι της εγκυμοσύνης είναι η διατροφή της μητέρας, μιας και δεν τρέφεται πια για τον εαυτό της, αλλά και για το παιδί που έχει μέσα της...


Οι εγκυμονούσες μητέρες τρώνε για δυο, όπως συνηθίζεται να λέγεται, αλλά σύμφωνα με τα ευρήματα σχετικής έρευνας, στον Καναδά, ένα κακό διαιτολόγια της μέλλουσας μητέρας, μπορεί να προκαλέσει διατροφικές διαταραχές, ακόμα και χαμηλό δείκτη νοημοσύνης στο παιδί. Επίσης ενδεχομένως να προκληθούν προβλήματα συμπεριφοράς του παιδιού, που θα έρθει στον κόσμο, στο μέλλον και άλλες ψυχικές παθήσεις, μέχρι και σχιζοφρένεια.


Οι επιστήμονες του Πανεπιστήμιου McMaster στο Οντάριο του Καναδά, πιστεύουν πως οι παχύσαρκες έγκυες γυναίκες, έχουν αυξημένες πιθανότητες ανάπτυξης θρόμβων στο αίμα, αλλά και πως είναι πολύ πιθανό τα παιδιά τους να αναπτύξουν ποικίλα προβλήματα υγείας. Η υπερκατανάλωση τροφής, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία και της μητέρας και πολύ περισσότερο του παιδιού.


Οι επιστήμονες καταλήγουν πως οι μητέρες οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεχτικές όσον αφορά την κατανάλωση τροφής, να ακολουθούν συγκεκριμένη δίαιτα, η οποία να είναι προσαρμοσμένη σε αυτές και συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στις παχύσαρκες μέλλουσες μαμάδες. Θεωρούν πως υπεύθυνες για τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών, είναι ορισμένες ορμονικές και χημικές αλλαγές που συντελούνται στο σώμα της εγκύου, με αποτέλεσμα τη μη φυσιολογική κύηση.
olagiatingunaika.blogspot.com
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: