ΣΙΝΕ

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Εκτίμηση – δήλωση βόμβα για το ελληνικό χρέος

Τουλάχιστον 15 χρόνια για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην Ελλάδα δήλωσε ο Γερμανός Πρόεδρος , Κρίστιαν Βολφ, σύμφωνα με συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
"Δεν μπορεί να είναι κάτι που θα είναι αρκετό για μια περίοδο τριών μηνών αλλά κάτι που θα προσφέρει λύσεις στο πρόβλημα και θα καλύπτει τα επόμενα 10 με 15 χρόνια", δήλωσε ο Wulff και πρόσθεσε: "Και η Ελλάδα θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο απ΄ ό,τι οι περισσότεροι είναι διατεθειμένοι στην Ευρώπη να αναγνωρίσουν".
Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση του ότι οι τράπεζες και οι οίκοι αξιολόγησης θα πρέπει να θεωρηθούν σε μεγαλύτερο βαθμό υπόλογοι για τον ρόλο τους στην ευρωπαϊκή κρίση.
Όπως δήλωσε το κοινό έχει παρακολουθήσει τις τράπεζες και τους οργανισμούς αξιολόγησης να "παίζουν το παιχνίδι τους και να κερδίζουν ολοένα και περισσότερα χρήματα αλλά χωρίς να συμμετέχουν με εποικοδομητικό τρόπο στην επίλυση του προβλήματος".
Αυτό είναι απαράδεκτο και έχει εξαγριώσει τους πολίτες, πρόσθεσε. "Χρειαζόμαστε μια αναδιάρθρωση του τραπεζικού τοπίου, χρειαζόμαστε διαφορετικές δομές για τους οργανισμούς αξιολόγησης και προφανώς χρειαζόμαστε πιο αποτελεσματικούς μηχανισμούς κυρώσεων", τόνισε.
capital.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: