ΣΙΝΕ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Αλλαγές στις Αποδείξεις: πόσες πρέπει να έχουμε τελικά

Τί αλλάζει στη φορολογία και ποια τα νέα σχέδια της κυβέρνησης για τη φορολογία και αποδείξεις;
Τέλος μπαίνει στην επιστροφή φόρου από αποδείξεις. Για τις αποδείξεις που συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι για να τις συμπεριλάβουν στις δηλώσεις που θα συμπληρώσουν την επόμενη άνοιξη δεν θα υπάρχει το δέλεαρ της επιστροφής φόρου. Η συλλογή αποδείξεων θα είναι απαραίτητη μόνο για το χτίσιμο του αφορολόγητου.
Οι φορολογούμενοι, για να καλύψουν το αφορολόγητο όριο και να μην πληρώσουν έξτρα φόρο, θα πρέπει να δηλώσουν στην Εφορία δαπάνες, μέσω αποδείξεων ίσες με το 25% του εισοδήματός τους, από το πρώτο ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι φορολογούμενος με εισόδημα 17.000 ευρώ θα πρέπει να έχει συλλέξει αποδείξεις 4.250 ευρώ, ενώ φορολογούμενος με εισόδημα 12.000 ευρώ θα πρέπει να έχει μαζέψει αποδείξεις 3.000 ευρώ. Αν ο τελευταίος αντί για 3.000 ευρώ έχει συλλέξει αποδείξεις 2.000 ευρώ, για τη διαφορά των 1.000 ευρώ θα πληρώσει έξτρα φόρο 10% ή 100 ευρώ.
Αντίθετα, καταργήθηκε το μπόνους της έξτρα έκπτωσης για αποδείξεις περισσότερες από τις απαιτούμενες. Το μέγιστο ποσό αποδείξεων που ζητά η Εφορία είναι 15.000 ευρώ για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 60.000 ευρώ. Ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες αλλαγές με το φορολογικό νομοσχέδιο του Οκτωβρίου.
fimes.gr 

Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: