ΣΙΝΕ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Νέα δικογραφία για τα στημένα!!!

Νέες διώξεις άσκησε τη Δευτέρα η Εισαγγελία Πρωτοδικών μέσα από τη δικογραφία για την υπόθεση των στημένων αγώνων.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατηγορείται για συμμετοχή σε υποκίνηση πράξεων βίας, καθώς μέσα από συνομιλία του Γιώργου Τσακογιάννη με τον υπάλληλο της ΕΠΟ, Γιάννη Παπαδόπουλο, φέρεται να είναι ενήμερος και σύμφωνος με τη συμμετοχή οργανωμένων φιλάθλων Ολυμπιακού σε επεισόδια στο αγώνα Κόρινθος - Παναχαϊκή με σκοπό την τιμωρία του προέδρου της πατρινής ομάδας, Αλέξη Κούγια.
Ο συγκεκριμένος αγώνας έγινε στις 13 Μαρτίου χωρίς πάντως να σημαδευτεί από πράξεις βίας.
Από τη μεριά του, ο κ. Μαρινάκης με τοποθέτησή του τονίζει πως οι μεθοδεύσεις εις βάρος του είναι καταδικασμένες σε αποτυχία. «Με οργή και δικαιολογημένη αγανάκτηση απορρίπτω τη νέα μεθόδευση προσβολής μου, ως ψευδή, συκοφαντική και κατάπτυστη. Όσοι επιχειρούν την αποδυνάμωσή μου μέσω τέτοιων μεθοδεύσεων είναι καταδικασμένοι σε αποτυχία και θα λάβουν σκληρή απάντηση. Το ψέμα δε προσλαμβάνει μεγαλύτερες ακόμα διαστάσεις, όταν αναφέρονται γεγονότα που ουδέποτε έγιναν», αναφέρει μεταξύ
άλλων.
Ακόμη, νέες διώξεις για συμμετοχή σε πράξης δωροδοκίας, δωροληψίας και αλλοίωσης αποτελεσμάτων ασκήθηκαν σε παράγοντες, προπονητές και παίκτες ομάδων της Football League, όπως ο Ιωνικός, ο Λεβαδειακός, ο Διαγόρας Ρόδου και ο Εθνικός Αστέρας.
Στο μεταξύ, με οριακή πλειοψηφία επικυρώθηκε από τη Σούπερ Λίγκα η βαθμολογία της περασμένης περιόδου. Κατά ψήφισαν ο Παναθηναϊκός, ο Άρης, ο Πανσερραϊκός και ο Ηρακλής, για τον οποίο το διαιτητικό δικαστήριο αποφάσισε την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσής του από την επιτροπή εφέσεων αδειοδότησης της ΕΠΟ. Λευκό ψήφισε ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος, ενώ δεν πήραν μέρος οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Λάρισα.
Η επικύρωση έγινε λόγω του τηλεοπτικού συμβολαίου της Σούπερ Λίγκα βάση του οποίου θα πρέπει άμεσα να γίνει και η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος.
Πάντως από το Δ.Σ. γίνεται σαφές πως θα γίνουν σεβαστές οι επικείμενες αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων, καθώς εκκρεμή μεταξύ άλλων και η δίωξη σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης της υπόθεσης των στημένων αγώνων όπου εμπλέκονται και ομάδες της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: