ΣΙΝΕ

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Θρήνος στη Μύκονο. “Έφυγε” ο θρυλικός Φιλιππής!

Η Μύκονος κλαίει τον χαμό ενός δικού της ανθρώπου, ο οποίος με την προσωπική του δουλειά αλλά και της συζύγου του βοήθησε να γίνει το Νησί των Ανέμων ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς του ελληνικού και του διεθνούς jet set.
Ο Φίλιππος Κοντιζάς, ο θρυλικός Φιλιππής, έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη τη Μύκονο αλλά και τους πολλούς (και διάσημους) φίλους του.
Οταν πριν από περίπου δέκα ημέρες ταλαιπωρούμενος από μία λοίμωξη του αναπνευστικού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το νησί του και να εισαχθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, όλοι πίστεψαν ότι θα ήταν απλώς και μόνο μία μικρή περιπέτεια και σύντομα θα γύριζε πάλι δυνατός στην αγαπημένη του Μύκονο. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι. Ενώ η κατάστασή του ήταν ελεγχόμενη και παρουσίαζε τις πρώτες ημέρες βελτίωση, τα δύο
τελευταία 24ωρα υπήρξε επιδείνωση, αφού παρατηρήθηκαν επιπλοκές και σήκωσε υψηλό πυρετό.
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο θρυλικός Φιλιππής δεν άντεξε και «έφυγε» το μεσημέρι της Παρασκευής σε ηλικία εξήντα ετών. Κρίμα για έναν άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με τη νυχτερινή ζωή της Μυκόνου και είχε να δώσει ακόμη πάρα πολλά στον τόπο του.
Τι να πει κανείς για έναν άνθρωπο που έγραψε τη δική του ιστορία και φιλοξένησε στο φημισμένο εστιατόριό του γενιές ολόκληρες; Το στέκι τού Φιλιππή στα Ματογιάννια για σχεδόν 35 χρόνια ήταν ο πλέον σταθερός προορισμός των κοσμικών. Οι φωτογραφίες με τους VIPs κοσμούσαν το εσωτερικό του μαγαζιού, ενώ σε περίοπτη θέση βρισκόταν (μέσα σε κάδρο) το αυτόγραφό της μοναδικής Ελίζαμπεθ Τέιλορ που είχε μαγευτεί από το νησί και το εστιατόριο του Φιλιππή.
Οσοι πήγαιναν στη Μύκονο περνούσαν πάντα την πόρτα του αναζητώντας εκτός από σπουδαίο φαγητό κι ένα κααλό ελληνικό ξενύχτι. Ο ίδιος, ζωντανό παράδειγμα της ελληνικής φιλοξενίας, μιας και οι γονείς του ήταν από τους πρωτοπόρους ξενοδόχους του νησιού, φρόντιζε πάντα το καλύτερο για τους διάσημους φίλους και πελάτες του. Ο Φιλιππής έμαθε πολλά από τη μητέρα του για την κουζίνα και ο κήπος του αποτελεί τη ζωντανή ιστορία της Μυκόνου.
Δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια ήταν η σύζυγός του Χρύσα. Γι’ αυτό το ζευγάρι ταιριάζει γάντι η λαϊκή ρήση ότι πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα βρίσκεται πάντα μία δυναμική γυναίκα. Η Χρύσα Κοντιζά λίγο μετά τον γάμο τους με την παρουσία και τις γνωριμίες της έκανε το εστιατόριο του Φιλιππή το πιο διάσημο στο νησί. Δαιμόνια επιχειρηματίας και λάτρις της Μυκόνου, έγινε γνωστή στην κοσμική Αθήνα μόνο με το μικρό της όνομα. Και αυτό σίγουρα λέει πάρα πολλά.
Ολοι οι επώνυμοι Αθηναίοι ήταν φίλοι της κι εκείνη πάντα φρόντιζε το καλύτερο για εκείνους. Κολλητές φίλες της είναι η Ζωή Λάσκαρη, η Βάνα Μπάρμπα, ενώ διατηρούσε πάρα πολύ καλή σχέση και με την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη. Το ζευγάρι είχε και τη φάρμα Πλακωτά, απ’ όπου προμηθεύονταν εκλεκτές πρώτες ύλες για τα πιάτα που σέρβιραν.
Οι φίλοι τους είναι σοκαρισμένοι από τον ξαφνικό χαμό του Φιλιππή και θα τον συνοδέψουν σήμερα στην τελευταία του κατοικία. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παναχράντου και όλη η Μύκονος θα είναι εκεί για να τον αποχαιρετήσει.
Espressonews
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: