ΣΙΝΕ

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ελεύθερος χωρίς εγγύηση αλλά υπό όρους αφέθηκε ο Ντομινίκ Στρος Καν

 Ελεύθερος χωρίς εγγύηση αλλά υπό όρους αφέθηκε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, έπειτα από την ακροαματική διαδικασία στο ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν σήμερα το απόγευμα. Ωστόσο το κατηγορητήριο παραμένει ως έχει
και ο κατηγορούμενος Γάλλος πολιτικός παραμένει στην διάθεση του δικαστηρίου, χωρις το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι», αλλά και χωρίς διαβατήριο.
Η 32χρονη καμαριέρα τα «γυρίζει»
Η γυναίκα που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα στο Συμβούλιο των Ενόρκων που εξέταζε την υπόθεση αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη την ημέρα των γεγονότων, αναφέρει η εισαγγελία της Νέας Υόρκης σε επιστολής της προς τους συνηγόρους του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ.
Η 32χρονη καμαριέρα είχε δηλώσει στους εισαγγελείς και στους ενόρκους ότι μετά την επίθεση βγήκε στο διάδρομο του 28ου ορόφου του ξενοδοχείου, όπου βρισκόταν η σουίτα του Στρος-Καν, τον περίμενε να φύγει και κατόπιν ενημέρωσε τον προϊστάμενό της για το τι συνέβη.
Έκτοτε όμως «παραδέχτηκε ότι αυτή η εξιστόρηση ήταν ψευδής και ότι μετά το επεισόδιο στη σουίτα 2806 (σ.σ. η σουίτα του Στρος-Καν) καθάρισε ένα γειτονικό δωμάτιο, στη συνέχεια επέστρεψε στη σουίτα 2806 και άρχισε να την καθαρίζει προτού καταγγείλει το περιστατικό στον επόπτη», σημειώνεται στην επιστολή.
Ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς δήλωσε πάντως στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές «θα συνεχίσουν την έρευνά τους» μέχρι να αποκαλύψουν όλα τα γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: