ΣΙΝΕ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ: Εμπλέκονται άτομα υπεράνω υποψίας

Η τρίτη και πιθανότατα η τελευταία φάση της πολυεπίπεδης επιχείρησης "Αστραπή" που ξεκίνησε σχεδόν στην αρχή του χρόνου, με στόχο τη σύλληψη ή την σύνταξη δικογραφιών σε βάρος ατόμων που αποτελούν συστηματικούς επισκέπτες ιστοσελίδων με νοσηρό περιεχόμενο σκληρής παιδικής πορνογραφίας, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το τρίτο σκέλος της έρευνας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το αργότερο αύριο το πρωί και όπως σημειώνεται, μεταξύ των συλληφθέντων και των κατηγορούμενων βρίσκονται και πάλι άτομα υπεράνω πάσης υποψίας.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, ξεσηκώθηκε ιερή οργή στην πόλη της Ιστιαίας, εξαιτίας της εμπλοκής ατόμου με βαθιές θρησκευτικές καταβολές και κοινωνική συνεισφορά.
Οι νέες έρευνες εντάσσονται στο πλαίσιο της επιχείρησης "Αστραπή", τα πρώτα αποτελέσματα της οποίας είχαν δημοσιοποιηθεί στις 12 Απριλίου, όταν οι αρμόδιοι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, έκαναν την πρώτη αυτόνομου χαρακτήρα ηλεκτρονική τους έρευνα, με τη χρήση του ειδικού λογισμικού TLO, για την διακίνηση-κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου.
Είχαν προηγηθεί έρευνες διάρκειας δύο μηνών, από τις οποίες σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων, με τις κατηγορίες για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατά συνήθεια.
Ακολούθησε στις 4 Μαΐου η δεύτερη φάση της πολυσχιδούς έρευνας, με σαφάρι συλλήψεων και τουλάχιστον 12 κατ' οίκον έρευνες σε Αθήνα και περιφέρεια.
dete
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: