ΣΙΝΕ

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ευνοϊκή η κλήρωση για την Εθνική ομάδα!


Βατός είναι ο δρόμος της Εθνικής ομάδας προς το Μουντιάλ του 2014. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις Σλοβακία, Βοσνία, Λιθουανία, Λετονία και Λιχτενστάιν.
Η τύχη που συνοδεύει τα τελευταία χρόνια την Εθνική ομάδα στις κληρώσεις των μεγάλων διοργανώσεων δεν την εγκατέλειψε.
Στο δρόμο για το Μουντιάλ του 2014 το οποίο θα διεξαχθεί στη Βραζιλία, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις Σλοβακία, Βοσνία, Λιθουανία, Λετονία και Λιχτενστάιν.
Την ίδια ώρα η πρωταθλήτρια κόσμου θα διασταυρώσει τα ξίφη της με τηΓαλλία, η Σερβία με την Κροατία (σε μεγάλο βαλκανικό ντέρμπι), η Ιταλία τη Δανία και η Γερμανία τη Σουηδία.
Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η Εθνική ήταν μία από τις τυχερές ομάδες
της βραδιάς.
Ο επικεφαλής της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, μιλώντας για την κλήρωση, τόνισε: "Πριν απ’ όλα θέλω να εκφράσω τη χαρά που ένιωσα εκπροσωπώντας την πιο συνεπή στις επιτυχίες ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. Η Εθνική μας Ομάδα, βάσει των αντικειμενικών κριτηρίων της FIFA, συμπεριλήφθηκε στο γκρουπ των ισχυρότερων ευρωπαϊκών, τέθηκε επικεφαλής ομίλου και μας έκανε πάλι υπερήφανους.
Κατά τ’ άλλα, δεν επιθυμώ να κάνω κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο για το αποτέλεσμα της κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, διότι πιστεύω ότι τις προκρίσεις δίνουν οι αγωνιστικές επιδόσεις και όχι οι κληρώσεις. Επιπλέον, αυτό που προέχει για την Εθνική Ομάδα είναι η προοπτική της συμμετοχής στο EURO 2012".
Από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων Τάκης Φύσσας τόνισε: "Βρισκόμαστε περισσότερο από έναν χρόνο μακριά από την έναρξη της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2014. Αντιθέτως, είμαστε σχεδόν έναν μήνα πριν από μια σειρά κρίσιμων αγώνων για τo Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2012. Η πρόκριση στο EURO είναι ο άμεσος αγωνιστικός στόχος μας και σ’ αυτόν είναι αφοσιωμένοι ο προπονητής και οι διεθνείς.
Εκείνο που θέλω να πω επ’ ευκαιρία της σημερινής κλήρωσης είναι πως αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα και σε όλα τα παιδιά ξεχωριστά, γιατί χάρη στους δικούς τους κόπους εκχωρήθηκε στην Εθνική το δικαίωμα να είναι επικεφαλής ομίλου. Αν αυτό το δικαίωμα θα μετατραπεί και σε πλεονέκτημα, θα αποδειχτεί μέσα στο γήπεδο".
Η Εθνική αν παρουσιαστεί σοβαρή δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να περάσει από τον όμιλο με τις Σλοβακία, Βοσνία, Λιθουανία, Λετονία και Λιχτενστάιν.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 27 Σεπτεμβρίου του 2012.

1ος όμιλος: Κροατία, Σερβία, Βέλγιο, Σκωτία, ΠΓΔΜ, Ουαλία
2ος όμιλος: Ιταλία, Δανία, Τσεχία, Βουλγαρία, Αρμενία, Μάλτα
3ος όμιλος: Γερμανία, Σουηδία, ΕΙΡΕ, Αυστρία, Νησιά Φερόε, Καζαχστάν
4ος όμιλος: Ολλανδία, Τουρκία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Εσθονία, Ανδόρα
5ος όμιλος: Νορβηγία, Σλοβενία, Ελβετία, Αλβανία, Κύπρος, Ισλανδία
6ος όμιλος: Πορτογαλία, Ρωσία, Ισραήλ, Βόρεια Ιρλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Λουξεμβούργο
7ος όμιλος: Ελλάδα, Σλοβακία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Λετονία, Λιχτενστάιν
8ος όμιλος: Αγγλία, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Πολωνία, Μολδαβία, Σαν Μαρίνο
9ος όμιλος: Ισπανία, Γαλλία, Λευκορωσία, Γεωργία, Φινλανδία
contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: