ΣΙΝΕ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Παραπέμπεται ο Τσοχατζόπουλος για κλεμμένα.

Έξαλλος ο Άκης Τσοχατζόπουλος όταν άκουσε την απόφαση παραπομπής του στη Βουλή. Τι είπε ο Τσοχατζόπουλος για την παραπομπή του;
Ολοκληρώθηκε η μυστική ψηφοφορία για την άσκηση δίωξης κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις μίζες των υποβρυχίων και αναμένεται η καταμέτρηση των ψήφων. Ο κ. Τσοχατζόπουλος έκλεισε την ομιλία του, λέγοντας «Αυτό δεν είναι το κόμμα μου. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να με παραπέμψει ποτέ».
Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Άμυνας επί κυβερνήσεων Σημίτη επέμεινε ότι η δίωξη του είναι καθαρά πολιτική και αρνήθηκε κάθε κατηγορία για παθητική δωροδοκία. Συγκεκριμένα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος διερωτήθηκε γιατί κατηγορείται ο ίδιος μόνο για την υπόθεση των υποβρυχίων και όχι και τα υπόλοιπα μέλη της τότε κυβέρνησης τα οποία ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ, το οποίο έλαβε την απόφαση.
Μάλιστα αντέδρασε στις κατηγορίες για παθητική δωροδοκία

τονίζοντας ότι δεν γίνεται να στοιχειοθετούνται τέτοιες κατηγορίες χωρίς να έχει προσδιοριστεί το ύψος των ζημίων που υπέστη το Δημόσιο. Ο πρώην υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δωροδοκήθηκα γιατί έτσι το θέλει η επιτροπή» και συνέχισε «κανένας δεν έχει καταθέσει κάτι μεμπτό για μένα». Συγκεκριμένα, εξήγησε πως το κατηγορητήριο της επιτροπής έχει βασιστεί μόνο σε ένα συγκεκριμένο δημοσίευμα Έλληνα εκδότη εναντίον του οποίου έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ τόνισε πως στη γερμανική Δικαιοσύνη έχει ήδη δικαιωθεί και αποζημιωθεί για τα ψευδή δημοσιεύματα του Spiegel. Ο πρώην υπουργός μίλησε και για το σκάνδαλο με τα ακίνητα που φέρεται να έχει διευκρινίζοντας πως «Δεν έχω ούτε 5, ούτε 15, ούτε 25 ακίνητα».
«Είμαι αθώος», τόνισε ο πρώην υπουργός και ισχυρίστηκε ότι μία από τις αιτίες της δίωξης του ήταν η υλοποίηση του δόγματος ενιαίου αμυντικού χώρου με την Κύπρο και η προμήθεια οπλικών συστημάτων (S300) ρωσικής προέλευσης. «Δεν υπήρξα ποτέ υπάλληλος εταιρειών εμπορίας όπλων» συνέχισε ο κ. Τσοχατζόπουλος και υπεραμύνθηκε των επιλογών του λέγοντας πως κατάφερε να σπάσει την αμερικανική κυριαρχία και να κάνει άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ νωρίτερα είχε αναφέρει πως τα φερόμενα ως «πλωτά φέρετρα» υποβρύχια, η Τουρκική κυβέρνηση τα αγόρασε λίγα χρόνια αργότερα και μάλιστα σε λιγότερο συμφέρουσα τιμή.

«Δεν μπορούν να κοροιδέψουν τους πολίτες»

Ολοκληρώνοντας ο Άκης Τσοχατζόπουλος άσκησε κριτική στο κόμμα του για την επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, όπως είπε, από την πολιτική της χρεωκοπίας και δήλωσε ότι στο πρόσωπο του «ενοχοποιούν την ιστορία του ΠΑΣΟΚ». «Δεν γίνομαι βολικός ένοχος με κουρελόχαρτα της κάθαρσης. Αυτό το ΠΑΣΟΚ που κατέστη συνώνυμο του ελληνικού μαρτυρίου δεν είναι το κόμμα μου, το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να με παραπέμψει ποτέ», κατέληξε ο πρώην υπουργός, «εγώ όμως παραμένω ΠΑΣΟΚ».
www.fimes
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: