ΣΙΝΕ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Η μεγάλη θυσία των βουλευτών!!! Περικοπές ζητά ο Πετσάλνικος!

Τη μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών για συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές θα προτείνει ο πρόεδρος της Βουλής. Για ακόμα μια φορά θα αντικατασταθούν και τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Στόχος η συμμετοχή στο δράμα που περνά ο ελληνικός λαός.
Δημοσιεύτηκε: Ιούλιος 06 2011 21:44 Ενημερώθηκε: Ιούλιος 06 2011 21:44
"Όταν επιβάλουμε μέτρα στον ελληνικό λαό πρέπει να υποστούμε πρώτοι την μεγαλύτερη περικοπή" είχε πει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, την αποφράδα ημέρα που μας παρουσίασε την τελική μορφή του Μεσοπρόθεσμου.
Ο κ. Βενιζέλος αναφερόταν στην επιβολή έκτακτης εισφοράς 5% για Βουλευτές, αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικούς γραμματείς, ωστόσο οι "μεγάλες θυσίες" των βουλευτών φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος.
Μετά τις περικοπές κατά 25% σε μηνιαία βάση, ο Πρόεδρος της Βουλής, πρόκειται να εισηγηθεί τη μείωση της αποζημίωσης που λαμβάνουν τα μέλη την Επιτροπών για τη συμμετοχή τους.
Οι βουλευτές κατάφερναν να αναπληρώνουν το... πενιχρό τους εισόδημα μέσω των Επιτροπών, αλλά τώρα θα πρέπει να σφίξουν το ζωνάρι.
Η αποζημίωση για κάθε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής
είναι σήμερα στα 245 ευρώ και αν η εισήγηση Πετσάλνικου γίνει δεκτή, μπορεί να πέσει και κάτω από τα 200 ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι οι βουλευτές θα χάσουν 45 ολόκληρα ευρώ, συμμετέχοντας στο δράμα του ελληνικού λαού.
Επίσης με εντολή του κ. Πετσάλνικου (Δείτε το παρακάτω κείμενο), οι αρμόδιες υπηρεσίες προετοιμάζουν την αντικατάσταση των αυτοκινήτων των βουλευτών που είναι υψηλού κυβισμού με οχήματα μικρότερου κυβισμού. Πρόκειται για εντολή που δίνεται κάθε 3-4 μήνες και αφήνει ασυγκίνητους τους βουλευτές.
Επισήμως, στόχος είναι το πολιτικό προσωπικό της χώρας να συμβάλλει περισσότερο στην προσπάθεια μείωσης των δαπανών.
Τις άοκνες προσπάθειες για περιορισμό των δαπανών, εμποδίζουν ορισμένες συνήθειες βουλευτών και υπουργών, οι οποίοι παρά τις παραπάνω διακηρύξεις, εξακολουθούν να ταξιδεύουν σε θέσεις VIP και να στέλνουν τον λογαριασμό στους πολίτες.
Πηγή
Περικοπές στα δικαιώματα των βουλευτών ζητά ο Πετσάλνικος...
Περικοπές στις απολαβές των βουλευτών από τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των...
κοινοβουλευτικών επιτροπών και αντικατάσταση μέρους των αυτοκινήτων υψηλού κυβισμού που τους χορηγούνται από χαμηλότερου κυβισμού,φέρεται έτοιμος να εισηγηθεί ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος. Η πρωτοβουλία του κ. Πετσάλνικου περιλαμβάνει μείωση της αποζημίωσης που λαμβάνουν για την συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής. Σημειώνεται ότι κάθε βουλευτής – μέλος επιτροπής αμείβεται πλέον της βουλευτικής αποζημίωσης που λαμβάνει για την συμμετοχή του στις συνεδριάσεις με 250 ευρώ καθαρά, ποσό το οποίο αναμένεται πλέον να μειωθεί κάτω των… 200 ευρώ.
trelokouneli
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: