ΣΙΝΕ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Οι «Πόντιοι» ξανακτυπούν με …Παναγιώτη Ψωμιάδη!

Ο Όμηρος Ευστρατιάδης επιστρέφει με τη συνέχεια της ταινίας του ΄84 και τον πρώην νομάρχη σε ρόλο γκεστ σταρ.
Κανείς δεν περίμενε εφέτος τον χειμώνα ότι η νέα εκδοχή της ταινίας «Ρόδα, τσάντα κα κοπάνα» σε σκηνοθεσία Όμηρου Ευστρατιάδη (σκηνοθέτη της πρωτότυπης, παραγωγής 1982), θα γινόταν επιτυχία. Και όμως έγινε. Η καινούργια «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» είναι η τρίτη σε εισιτήρια ελληνική ταινία της σεζόν 2010 – 2012, κάτω από το «Δυο άντρες και ένα μωρό» και το «Ζητείται ψεύτης του Ιεροκλή Μιχαηλίδη που έπιασε κορυφή.
Η επιστροφή στο σινεμά του 74 χρόνου Ευστρατιάδη μετά από 25 ολόκληρα χρόνια απουσίας, είχε ως αποτέλεσμα 127.000 εισιτήρια που σύμφωνα με τον ίδιο μεταφράζονται σε 1.300.000 ευρώ. Παρότι ελάχιστα από τα χρήματα των εσόδων της ταινίας κατέληξαν στην τσέπη του σκηνοθέτη, ο κ. Ευστρατιάδης τηρεί αυτό που είχε πει ότι θα κάνει αν η «Ρόδα» πετύχαινε.
Μια νέα ταινία


Κάπως έτσι λοιπόν προέκυψε η κωμωδία «Πόντιοι New Generation» που επίσης είναι μια επιστροφή του Ευστρατιάδη σε δική του ’80ς κωμωδία η οποία ,στην εποχή της, είχε επίσης κάνει θραύση στα ταμεία: «Οι Πόντιοι», παραγωγής 1984.
«Βλέπω διαρκώς ανθρώπους «δαγκωμένους» από τους οποίους λείπει το χαμόγελο» μας είπε ο κ. Ευστρατιάδης. «Και είναι λογικό με όλα αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε. Ενδεχομένως λίγο χιούμορ να χρειάζεται…»
Το «Πόντιοι New Generation» γυρίζεται αυτή την εποχή στο Μεγάλο Πεύκο με την βοήθεια του Δήμου Μεγάρων. Αν δεν στραβώσει κάτι στην πορεία τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουλίου, το μοντάζ θα γίνει μέσα στον Αύγουστο και το φιλμ θα διανεμηθεί στις αίθουσες από την Σπέντζος Φιλμ τον προσεχή Οκτώβριο.
Ο σκηνοθέτης συγκέντρωσε πολλούς ηθοποιούς για τις ανάγκες της ταινίας του. ΟΠαύλος Κοντογιαννίδης, η Ζωζώ Σαπουντζάκη (που επίσης τραγουδά), ο Κώστας Βουτσάς, ο Χάρρυ Κλυν, η Ελένη Φιλίνη, η Πηνελόπη Πιτσούλη και ο Τάσος Παλατζίδης είναι μερικοί από το πολυπληθές καστ.
Το «κερασάκι» στην τούρτα όμως, φαίνεται ότι θα είναι ο έκπτωτος νομάρχηςΠαναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος υποτίθεται ότι στην ταινία αναθέτει το σχέδιο μιας ταινίας για τους Ποντίους στον Κοντογιαννίδη που υποδύεται έναν σκηνοθέτη σε δικό του κόσμο. Αφού όποτε δεν του αρέσει κάτι, σταματάει το γύρισμα και το διορθώνει με τον ίδιο μέσα στο πλάνο. Οπότε μπορεί κανείς να καταλάβει το πνεύμα της ταινίας και το είδος του χιούμορ.
Την Κυριακή 10 Ιουλίου ο Ομηρος Ευστρατιάδης θα συναντηθεί με τον Σταμάτη Κραουνάκη προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας τους.
Ωστόσο, ακόμα και με το διαπιστευτήριο μιας μεγάλης επιτυχίας όπως το «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», τα πράγματα για τον ανεξάρτητο ελληνικό λαϊκό κινηματογράφο είναι πολύ δύσκολα. Ο κ. Ευστρατιάδης δίνει το παράδειγμα των χορηγιών: «Στην «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» είχα πέντε, στους «Πόντιους» κανέναν. Δεν κινείται φύλλο…»

Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: