ΣΙΝΕ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Χωρίς νερό οι ορεινοί οικισμοί των Γρεβενών
Το νερό – νεράκι λένε οι δημότες αρκετών ορεινών οικισμών του δήμου Γρεβενών, αλλά το πρωτοφανείς είναι ότι οι βρύσες στέρεψαν εξ’ αιτίας δολιοφθοράς κάποιων ασυνείδητων και όχι λόγω έλλειψης νερού.
Την «περίεργη» δράση επιτήδειων που ανοίγουν βάνες για να χάνεται το νερό στο …πουθενά ή σπάνε κλειδαριές αντλιοστασίων καταγγέλλει με επίσημη ανακοίνωση ο δήμος Γρεβενών, ενώ ο δήμαρχος Δημοσθένης Κουπτσίδης, αποδίδει τις δολιοφθορές ενδεχομένως και σε πολιτικούς αντιπάλους, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν ενδείξεις και όχι αποδείξεις». Πάντως προειδοποιεί ότι «θα ενταθούν οι έλεγχοι, ακόμη και με την τοποθέτηση ηλεκτρονικών καμερών και όποιος συλληφθεί θα οδηγηθεί κατ’ ευθείαν στον εισαγγελέα».
Σύμφωνα με τον ίδιο τον δήμαρχο και τον προϊστάμενο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Γρεβενών, Νώντα Τοπίδη, το φαινόμενο της έλλειψης νερού σε οικισμούς των πρώην δήμων Αγίου Κοσμά και Θεοδώρου Ζιάκα, έχει ενταθεί τους τελευταίους δύο – τρεις μήνες. Ειδικότερα, στα μέσα Ιουνίου παρατηρήθηκαν εκτεταμένες διακοπές νερού στις τοπικές κοινότητες Μαυραναίοι, Κοσμάτι, Μαυροόρος, Τρίλοφος, Σταυρός κ.λ.π. «Μετά από εκτεταμένη έρευνα που πραγματοποιήσαμε τότε, βρήκαμε βάνες και κλειδαριές σπασμένες. Στο δίκτυο του πρώην δήμου Θ. Ζιάκα, πριν ακόμη παραλάβει το δίκτυο ο Καλλικρατικός δήμος Γρεβενών, βρήκαμε ένα φρεάτιο ανοιχτό, από το οποίο το νερό χάνονταν στο ρέμα, αντί να πηγαίνει στις βρύσες», υπογράμμισε ο Ν. Τοπίδης. Ο δήμαρχος Γρεβενών Δ. Κουπτσίδης, σημείωσε ότι «συχνά μας κλείνουν τις βάνες για να μην φτάνει το νερό στις δεξαμενές, οπότε μόλις αδειάσουν οι δεξαμενές και μέχρι να βρούμε την αιτία και να αποκαταστήσουμε την υδροδότηση, οι δημότες μένουν για αρκετές μέρες χωρίς νερό». Πρόσθεσε με νόημα ότι «τις βάνες δεν τις κλείνουν αρκούδες, τις κλείνουν άνθρωποι. Πρόκειται δηλαδή για κλασσικές περιπτώσεις δολιοφθοράς».
Ο Δ. Κουπτσίδης, άφησε να εννοηθεί ότι «αυτές είναι ενέργειες κάποιων που θέλουν να μείνουν οι κάτοικοι χωρίς νερό, προκειμένου να τους πείσουν ότι η δημοτικ.η αρχή αδρανεί και δεν ενδιαφέρεται για την καθημερινότητα των δημοτών». Στο ερώτημα αν αυτοί οι «κάποιοι» μπορεί αν είναι πολιτικοί αντίπαλοι, απάντησε: «δεν έχουμε αποδείξεις, αλλά υπάρχουν ενδείξεις».
Σχετικά με το σοβαρό θέμα που προέκυψε ο δήμος γρεβενών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με αφορμή τις τελευταίες συχνές και επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στα δημοτικά διαμερίσματα των πρώην Δήμων Αγίου Κοσμά και Θεοδώρου Ζιάκα ενημερώνουμε τους δημότες ότι έχουνε διαπιστωθεί «φαινόμενα δολιοφθοράς».
Καλούμε όλους τους δημότες σε επαγρύπνηση και να καταγγέλλουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση υποπέσει στην αντίληψή τους, είτε στην ΔΕΥΑΓ, είτε στο δήμο Γρεβενών.
Ενημερώνουμε επίσης ότι σε κομβικά σημεία του δικτύου θα τοποθετηθούνε ηλεκτρονικές κάμερες για την καταγραφή των συμβάντων. Οι παραβάτες θα οδηγηθούνε στην δικαιοσύνη.
Τέλος θα γίνεται έλεγχος από τη ΔΕΥΑΓ και τις αρμόδιες υπηρεσίες για την «άσκοπη υπερκατανάλωση νερού» σε συγκεκριμένα τοπικά διαμερίσματα και θα επιβληθούνε κυρώσεις».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: