ΣΙΝΕ

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΔΑΠ ΤΕΙ Ιωαννίνων | Aνακοίνωση με αφορμή την πρόταση μεταφορά του ΤΕΙ Ιωαννίνων στην Άρτα

Σχετικά με την φήμη για την μεταφορά του ΤΕΙ Ιωαννίνων στην Άρτα, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ εξέδωσε ανακοίνωση, που εξηγεί γιατί θα ήταν αδιανόητο να καλλιεργούνται τέτοιες φήμες περί μεταφοράς του Παραρτήματος.
Συγκεκριμένα τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:
Πως είναι δυνατόν να μεταφερθεί το Τμήμα Νοσηλευτικής στην Άρτα από την στιγμή που μονό στη πόλη των Ιωαννίνων υπάρχει Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Πως είναι δυνατόν να μεταφερθεί το Τμήμα Λογοθεραπείας στην Άρτα, από την στιγμή που δεν ξέρουμε εάν οι σπουδαστές θα βρουν εκεί τέτοια περιστατικά, τα οποία θα είναι σχετικά με την κλινική τους άσκηση, όπως αυτή απαιτείτε από το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος.
Πως είναι δυνατόν να μεταφερθεί το Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας στην Άρτα από την στιγμή που δεν ξέρουμε εάν οι υπάρχοντες βρεφονηπιακοί σταθμοί στην πόλη της Άρτας επαρκούν για την μάθηση του μεγάλου όγκου σπουδαστών του Τμήματος.
Επίσης στην πόλη των Ιωαννίνων υπάρχει το Πανεπιστήμιο, με το οποίο το ΤΕΙ Ιωαννίνων έχει αναπτύξει άρρηκτη συνεργασία. Μόνιμοι καθηγητές από το Πανεπιστήμιο διδάσκουν αρκετά μαθήματα στους σπουδαστές του ΤΕΙ Ιωαννίνων καθώς ακόμα και οι σπουδαστές των τριών Τμήματος του ΤΕΙ Ιωαννίνων μπορούν να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου τη στιγμή που το ΤΕΙ δεν διαθέτει δικά του.
Τη στιγμή που δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές στέγασης, εύλογο είναι το ερώτημα μας σχετικά με το που θα μείνουν 3000 σπουδαστές.
Πως είναι δυνατόν να μεταφερθεί το ΤΕΙ Ιωαννίνων όταν η ύπαρξη του, ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης, είναι ζωτικής σημασίας σε όλους τους τομείς για την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων.
neolaia.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: