ΣΙΝΕ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

"Νέο κόμμα με αρχηγό τον Καραμανλή"

Έκκληση στον Κώστα Καραμανλή να ενώσει την κεντροδεξιά απηύθυνε ο πρώην υπουργός Γ. Βουλγαράκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Είχε προηγηθεί μήνυμα στο Facebook. To "διαλυμένο κόμμα" του Έβερτ και ο "λαϊκιστής" Σαμαράς
Τον Κώστα Καραμανλή θυμήθηκε ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος σε μια περίοδο που η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να κερδίζει έδαφος, με μήνυμά του στο Facebook τόνισε ότι ο τέως πρωθυπουργός πρέπει να ξαναμαζέψει την παράταξη.
"Πρέπει να ξαναμαζέψει όλη την παράταξη σε ένα κόμμα που δεν ξέρω πως θα λέγεται αλλά θα είναι η μεγάλη κεντροδεξιά", έγραψε στο διαδίκτυο, άποψη που επανέλαβε και σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real Fm.

Ο πρώην υπουργός είπε ότι ο χώρος της κεντροδεξιάς πρέπει να επανασυνδεθεί και αυτός είναι ο βασικός πυρήνας της θέσης του.
"Αδιέξοδο στην κεντροδεξιά"
Για τον Κώστα Καραμανλή είπε ότι παρέλαβε την παράταξη σχεδόν διαλυμένη μετά την ηγεσία Έβερτ, ότι κατάφερε με πολύ κόπο να τη φέρει σε λογαριασμό και να δράσει ως συνδετικός κρίκος. Επίσης χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό, ηγέτη που έχει και θετικά και αρνητικά.
"Όταν βλέπει κανείς πίσω, μπορεί να δει και θετικά και αρνητικά, αλλά δεν σημαίνει ότι μηδενίζεται η προσωπικότητα ανθρώπων", ανέφερε και εκτίμησε ότι σήμερα "πάμε σε αδιέξοδο σκηνικό στο χώρο της κεντροδεξιάς".
"Δεν είπα να φύγει ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε ότι είναι άχρηστος", συμπλήρωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του εκφράζοντας την άποψη ότι η πολιτική του προέδρου της ΝΔ έχει μεγάλες δόσεις λαϊκισμού και αμφιθυμίας.
Επιπλέον είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποτύχει και στην κεντροδεξιά υπάρχει πολυδιάσπαση και "αδυναμία να εμπνεύσει με την πολιτική της ως εναλλακτικός πολιτικός χώρος".
Εξήγησε, πάντως, πως το σκηνικό του πολιτικού χώρου μέσα στις εκλογές δεν μπορεί να αλλάξει και εκτίμησε πως υπάρχουν πολλά σχήματα στη Βουλή που δεν θα βγουν όλα στις εκλογές.
Θύμισε ακόμα ότι η ΝΔ έχασε τις εκλογές από τον Κώστα Σημίτη, παρότι ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις, καθώς και ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε από τον Κώστα Καραμανλή παρότι έδειχνε να είναι καλύτερος δημοκοπικά.
Τέλος ο Γιώργος Βουλγαράκης έκανε λόγο για ευμετάβλητο σκηνικό και αδυναμία του υπάρχοντος πολιτικούς προσωπικού να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.
news247.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: