ΣΙΝΕ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Σκότωσε τα παιδιά της γιατί ζήλευε τον άντρα της!

Είναι μια δίκη που συγκλονίζει τη Βρετανική κοινή γνώμη. Στο εδώλιο κάθεται η 45χρονη Fionna Donnison, η οποία κατηγορείται ότι σαν μια σύγχρονη… Μήδεια έπνιξε τα παιδιά της, τον 3χρονοHarry και την 2χρονη Elise, όταν λανθασμένα υποπτεύθηκε ότι ο άνδρας της Paul είχε ξεκινήσει μια σχέση με μια παλιά φίλη του από το σχολείο.
Η κατηγορουμένη ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τίποτα για τη σκηνή των δύο εγκλημάτων που της καταλογίζουν. Ωστόσο, η αγόρευση της κατηγόρου ήταν καταπέλτης, καθώς υποστήριξε ότι η 45χρονη αφού δολοφόνησε τα παιδιά της, θέλησε να σκοτώσει τον 48χρονο σύζυγό της και να του «φορτώσει» τις δολοφονίες των δύο παιδιών τους.
Στο Βασιλικό Δικαστήριο του Lewes μέσα από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι η Fionna Donnison και ο εν διαστάσει σύζυγός της Paul είχαν χωρίσει πέντε μήνες πριν τις δολοφονίες τον παιδιών, που έγιναν πέρυσι τον Ιανουάριο.
Πέντε μήνες, λοιπόν, πριν η Donnison, τελέσει τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, είχε αφήσει απότομα το 450.000 στερλινών σπίτι της οικογένειας στο Heathfield , ανατολικά του Sussex, παίρνοντας τα παιδιά μαζί της.
Είχε μόλις απολυθεί από τη δουλειά της και ήταν πεπεισμένη ότι ο κ. Donnison έβλεπε κάποια άλλη.
Ο σύζυγός της προσπάθησε να συμφιλιωθεί μαζί της. Ωστόσο, τελικά, παράτησε κάθε προσπάθεια επανασύνδεσης, δηλώνοντας ότι δεν μπορούσε να αντέξει άλλο την ελεγκτική συμπεριφορά της.
Έτσι, ο Paul Donnison έκλεισε οριστικά την πόρτα στη σχέση με την σύζυγό του, τον Ιανουάριο του περασμένου έτους.
Η κατήγορος αγορεύοντας ενώπιον του δικαστηρίου είπε: : «Πολλά από αυτά που η κατηγορουμένη έκανε στον Paul Donnison ήταν όχι ένα αποτέλεσμα κάποιου φόβου, αλλά προέκυψαν από το θυμό και τη ζήλια επειδή την είχε απορρίψει. Οι δολοφονίες των Harry και Elise ήταν η τελική και η πιο φριχτή από όλες αυτές τις πράξεις».
Όπως ανέφερε η κατήγορος, τα πτώματα των δύο παιδιών βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του αυτοκινήτου της Donnison. το πρωί της 27ης Ινουαρίου πέρυσι, ντυμένα με τις πιτζάμες τους και μέσα σε ξεχωριστές αθλητικές τσάντες.
«Πιθανότατα τα είχε πνίξει με μαξιλάρια, στο σπίτι που νοίκιαζε στο Surrey, την προηγούμενη βραδιά», είπε η κατήγορος και πρόσθεσε: « Μετά είχε οδηγήσει περί τα 90 μίλια στο πρώην σπίτι της οικογένειας για να περιμένει τον εν διαστάσει σύζυγό της. Υποθέτουμε ότι ο λόγος θα ήταν να ειδοποιήσει τον Paul Donnison για τους θανάτους των παιδιών. Σκοπός της ήταν να τον σκοτώσει και χωρίς αμφιβολία να τον καταστήσει κατηγορούμενο για τις δολοφονίες των δύο παιδιών».
Εκείνο το βράδυ ο Paul Donnison δεν κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του, περνώντας όλη τη νύχτα στη δουλειά του, στην εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, στην οποία εργαζόταν.
Όλο το βράδυ η σύζυγος περίμενε τον άντρα της κρατώντας δύο κουζινομάχαιρα. Το πρωί όταν είδε ότι εκείνος δεν εμφανίστηκε πήγε στην αστυνομία και παραδόθηκε.
Η κατήγορος ολοκλήρωσε την αγόρευσή της λέγοντας πως τα ψέματα της κατηγορουμένης - ότι δεν θυμάται τα γεγονότα, ότι αρνείται τις κατηγορίες και πως ζούσε με το φόβο του συζύγου της – δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας ψυχικής της ασθένειας, αλλά δείγμα της προσωπικότητάς της.


Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: