ΣΙΝΕ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ρέθυμνο!!!

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Ρέθυμνο. Καίγονται ζώα και αγροτικές καλλιέργειες. Οι φλόγες απειλούν τα σπίτια στη Κρύα Βρύση.
Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, Καναντέρ και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericson που έφθασαν το πρωί από την Ελευσίνα για να ενισχύσουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Κρήτης, έχουν ριχτεί στη μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τις 9 το βράδυ στην περιοχή της Κρύας Βρύσης και του χωριού Πλατανές στο δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.
Η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις ενώ στο πέρασμα της έχει κάψει στάνες γεμάτες ζώα. Τα πρώτα σπίτια έχουν αρχίσει και απειλούνται αφού πλέον η πυρκαγιά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.
(10:15)
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.
Τη νύχτα ωστόσο αποφασίστηκε η εκκένωση στην περιοχή του Πλατανέ.
Το μέτωπο είναι αρκετά μεγάλο και σύμφωνα με την πυροσβεστική πλησιάζει στα χωριά Κεντροχώρη, Κρύα Βρύση, Πλατανιές και στα Ακούνια.
(09:39)
Πλησιάζει η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει από χθες στο Ρέθυμνο, στα σπίτια του Κεντροχωρίου, το οποίο έχει αρχίσει να εκκενώνεται σταδιακά.
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή και εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων επεκτάθηκε σε τέτοιο βαθμό, που μετά από δύο ώρες περίπου, στις 11 το βράδυ, αποφασίστηκε η εκκένωση του Πλατανέ, για προληπτικούς λόγους και για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες, ωστόσο οι θυελλώδεις άνεμοι κρατούν τη φωτιά που μαίνεται σε 7 μέτωπα, σε εξέλιξη.
Από εδάφους να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά επιχειρούν σαράντα τέσσερις πυροσβέστες και τριάντα άτομα πεζοπόρο με είκοσι τρία οχήματα. Από αέρος επιχειρούν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.
(07:26)
Προς τα χωριά του δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο της Κρήτης κατευθύνεται η μεγάλη φωτιά που μαίνεται από χθες το βράδυ στην περιοχή Ακούμια.
Ενισχυμένες είναι οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς δύο ελικόπτερα αρχίζουν με το πρώτο φως της μέρας να κάνουν ρίψεις νερού.
Από εδάφους να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά επιχειρούν σαράντα τέσσερις πυροσβέστες και τριάντα άτομα πεζοπόρο με είκοσι τρία οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: