ΣΙΝΕ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

“Χρυσός” πρωταθλητής ο Γιαννιώτης στη Σαγκάη!

Ο Κερκυραίος κολυμβητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα δέκα χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σανγκάης και εξασφάλισε την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.Ο 31χρονος αθλητής του Ολυμπιακού έγινε ο δεύτερος Έλληνας που κερδίζει το χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά τον Αρη Γρηγοριάδη, ο οποίος είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στα 50 μ ύπτιο το 2005 στο Μόντρεαλ.
Παράλληλα ο Σπύρος Γιαννιώτης εξασφάλισε την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.
Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, με μία επική αντεπίθεση στο τελευταίο χιλιόμετρο, πήρε το προβάδισμα 400 μέτρα πριν τον τερματισμό, στο μαραθώνιο των 10 χιλιομέτρων ανοικτής θάλασσας και παρέμεινε πρώτος μέχρι και που. έκοψε το νήμα (σε 1:54:24.7)!
Ο Γιαννιώτης νίκησε για πρώτη φορά τον "αστέρα" του αγωνίσματος, τον Λουρτζ που τερμάτισε 2.5 δευτερόλεπτα. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ρώσος Σεργκέι Μπολσακόβ.
Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σαγκάη, καθώς είχε προηγηθεί το χάλκινο μετάλλιο από τη Μαριάννα Λυμπερτά στα 10 χλμ. και το έκτο συνολικά της Ελλάδας στην ιστορία της διοργάνωσης.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: