ΣΙΝΕ

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Η αλήθεια για τα μαλλιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Είστε έγκυος και έχετε την εντύπωση ότι τα μαλλιά σας έγιναν πιο λαμπερά και πιο… δυνατά ή είστε από αυτές που παραπονιούνται ότι τώρα «λαδώνουν» πιο εύκολα;
Λοιπόν, ό,τι και να πιστεύετε, έχετε δίκιο!
Οι ορμόνες, που αυξάνονται κατάκορυφα στο γυναικείο οργανισμό κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών της εγκυμοσύνης, επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά και τα μαλλιά μας.
Επομένως, μαλλιά που προηγουμένως ήταν θαμπά μπορεί τώρα να δείχνουν υγιή και λαμπερά, όπως και μαλλιά που ήταν εντυπωσιακά, μπορεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να δείχνουν ταλαιπωρημένα.
Ξηρά μαλλιά γίνονται λιπαρά, κατσαρά μαλλιά ισιώνουν, οι βαφές δεν πιάνουν, πολλές φορές οι τρίχες φριζάρουν και γενικά το «κεφάλι» μας δεν είναι στην ίδια κατάσταση, που ήταν, πριν μείνουμε έγκυες.
Κι επειδή δεν μπορούμε να τα… βάλουμε με τις ορμόνες μας, αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι τη διατροφή μας, καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε βιταμίνες ιχνοστοιχεία και πολύτιμα συστατικά.
Προτιμήστε το γιαούρτι, φρέσκα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και μην αμελείτε το ελαιόλαδο.
Οι ειδικοί προτείνουν και ένα καλό μασάζ στο κρανίο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς έτσι διεγείρουμε την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, όπως επίσης και την εφαρμογή conditioner ή μάσκας με θρεπτικά για τα μαλλιά συστατικά.
mother.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: