ΣΙΝΕ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Γερουλάνος: «Κλείνουν οι σύνδεσμοι»!

Την αναστολή της λειτουργίας των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών μέχρι το καλοκαίρι του 2012 και κατάργησή τους με τη σημερινή τους μορφή, προανήγγειλε ο Παύλος Γερουλάνος! Τέλος και στις μετακινήσεις οπαδών!
Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ξεκαθάρισε πως οι σύνδεσμοι θα λειτουργούν με την μορφή λεσχών και θα συνδέονται άμεσα με τις ΠΑΕ.
«Οι σύνδεσμοι θα πάψουν να λειτουργούν με τον τρόπο που γίνεται σήμερα και δεν νομίζω πως θα κλάψουν πολλοί από αυτήν την εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά και αν υπάρξουν ποινές για ομάδες που εμπλέκονται στα στημένα, τότε αυτές θα ισχύσουν στην πορεία.
Ακόμα, επανέρχεται το περίφημο ιδιώνυμο για την αθλητική βία, δηλαδή η μη αναστρέψιμη ποινή φυλάκισης με δύο κριτήρια. Πρώτον, όταν ο δράστης προέβη στην τέλεση αθλητική βίας με όπλο ή άλλο μέσο που εγκυμονεί τον άμεσο κίνδυνο τρίτων και δεύτερον όταν διαπιστώνεται η αντικοινωνικότητα του δράστη αθλητικής βίας. Ταυτόχρονα απαγορεύονται ακόμη και οι οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών των οποίων οι ομάδες αγωνίζονται εκτός έδρας.
Επίσης, ο κ. Γερουλάνος σχολίασε πως η συνάντηση του προέδρου της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί με τονΠρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική: «Ήταν μια εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του Προέδρου της UEFA. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα και επιβεβαιώθηκε η βούληση και των δύο μερών να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα της διαφθοράς και της βίας που βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα.
Θα ακολουθήσει επίσκεψη τεσσάρων ομάδων ειδικών της UEFA που αφορούν στους στημένους αγώνες, στη βία στα γήπεδα, στο ντόπινγκ, και στη διαιτησία, έτσι ώστε να μπορεί και η ελληνική πολιτεία αλλά και η ΕΠΟ να έχουν την τεχνογνωσία που χρειάζεται να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα».
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: