ΣΙΝΕ

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Επίθεση χάκερς στο site της Βουλής

Επίθεση από άγνωστο hacker δέχτηκε η ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων…σύμφωνα με πληροφορία που μετέδωσε το «SecNews», το οποίο ειδικεύεται σε θέματα ίντερνετ και τεχνολογίας. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την δημοσιοποίηση κωδικών πρόσβασης και δεδομένων της ιστοσελίδας του Κοινοβουλίου, που κοινοποιήθηκαν σε ιστοσελίδες ελεύθερης διανομής κειμένου.
Σύμφωνα με αναφορά σε ιστοσελίδα του εξωτερικού, η επίθεση υπογράφεται από την ομάδα “REAL DEMOCRACY REVERSE ENGINEERING“. Οι hackers έχουν αποκρύψει συγκεκριμένους χαρακτήρες από τους εκτεθειμένους κωδικούς, ώστε να μην είναι εφικτό σε τρίτους να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που κοινοποίησαν.
Δεν είναι σαφές πως ακριβώς πραγματοποιήθηκε η επίθεση, αν οφειλόταν σε συγκεκριμένη αδυναμία ή λάθος παραμετροποίηση του διακομιστή. Πάντως, η διαρροή περιλαμβάνει σημαντικό αρχείο ρυθμίσεων του διακομιστή που περιλαμβάνει και πλήθος κωδικών πρόσβασης διαχειριστή, όνομα εταιρείας κατασκευής του ιστοχώρου κ.α.
Το μήνυμα που συνοδεύει την επίθεση απευθύνεται στους ψηφοφόρους των πολιτικών: «Το ξέρεις πως είναι ανίκανοι, αλλα τους ξαναβγάζεις. Τους βγάζεις γιατί είναι γιοί, ανηψιοί και κόρες. Γιατί έχεις μείνει ακόμα στον εθνικό διχασμό. Γιατί το λέει το κόμμα. Γιατί βολεύτηκες εσύ και το τεμπέλικο παιδί σου στο δημόσιο. Αλλα γιατί να νοιαστείς; Όλα πήγαιναν καλά. Τα είχες όλα. Τον φραπέ σου, την ομάδα σου, τα μεσημεριανάδικα σου και ένα βουλευτή να γλείφεις. Και τώρα πέφτεις απο τα σύννεφα…».
Παρακάτω, το μήνυμα αναφέρει: «Όταν έρθει η ώρα να ψηφίσεις, κάτσε στο σπιτι σου. Ασε εμενα να αποφασίσω για εμένα, χωρίς τον κομματικό σου “θόρυβο”. Γίνεστε τσαρλατάνοι οταν κόβετε με ευκολία τις συντάξεις των 400 ευρώ, αλλά τρέμετε μην χάσετε το κομμάτικο σας κράτος. Είναι εξοργιστικό να διαμαρτύρεστε για τα αυγά και τα γιαούρτια ως μορφή βίας, οταν τα ΜΑΤ σαπίζουν τον κόσμο στο ξύλο».
Δεν είναι σαφές αν η συγκεκριμένη επίθεση σχετίζεται με την διακήρυξη επιθέσεων από τους Anonymous εναντίον Ελληνικών στόχων, καθώς επίσης και αν οι hackers απέκτησαν πρόσβαση σε νευραλγικά δεδομένα/πληροφορίες ή άλλα εσωτερικά πληροφοριακά συστήματα του Κοινοβουλίου. Πάντως, όπως θυμίζει το «SecNews», η ιστοσελίδα της Βουλής σύμφωνα με πληροφορίες είχε κοστίσει πάνω από 1.000.000 €, ενώ πριν μερικές ημέρες είχε καταρρεύσει από αδιευκρίνιστους λόγους.


24wro.

Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: