ΣΙΝΕ

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Εκπληκτική ομοιότητα της Μέριλ Στριπ με την Θάτσερ (video)

Εντύπωση προκαλεί η εκπληκτική ομοιότητα Μέριλ Στριπ-Μάργκαρετ Θάτσερ στην ταίνια «Σιδηρά Κυρία». Δείτε βίντεο από την ταινία.
Φωνή, έκφραση, ντύσιμο. Η Μέριλ Στριπ επιβεβαιώνει ξανά τη δεξιοτεχνία της στις μεταμορφώσεις.
Και να σκεφτεί κανείς πως οι Βρετανοί παραγωγοί της ταινίας «Σιδηρά Κυρία» εξέφραζαν επιφυλάξεις για το αν θα μπορούσε μια Αμερικανίδα να υποδυθεί την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στην ιστορία της χώρας τους.
Αν πάντως κρίνει κανείς από το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας, που θα βγει στις αίθουσες στο τέλος του χρόνου(16/12), η Στριπ δεν

υποδύεται τη Μάργκαρετ Θάτσερ. Είναι η ίδια!
Η ταινία, σε σκηνοθεσία της Φιλίντα Λόιντ (γνωστής από το «Μάμα Μία») και σενάριο των Αμπι Μόργκαν και Μάικλ Χερστ, μάλλον φλερτάρει με την κωμωδία. Οι συγγενείς και οι φίλοι της 85χρονης σήμερα «βαρόνης Θάτσερ» διατηρούν, ωστόσο, επιφυλάξεις μήπως η ταινία την ταράξει. «Εχει την απαραίτητη ευαισθησία», τους

απάντησε ο εκπρόσωπος της κινηματογραφικής εταιρείας Pathe.
Η ιστορία ξεκινά από το Λονδίνο του 2008 όπου η ηλικιωμένη Θάτσερ ετοιμάζει πρωινό για τον Ντένις (τον υποδύεται ο Τζιμ Μπρόουντμπεντ), όπως έκανε και κάθε μέρα του έγγαμου βίου τους. Λίγο αργότερα,τρώει μόνη της και τότε γίνεται αντιληπτό ότι ο σύζυγός της δεν ζει πια.
Χαμένη στις αναμνήσεις της, η «Θάτσερ» επιτρέπει να γίνει ένα πλέι μπακ, από τις αρχές της καριέρας της μέχρι το ’82. Οι τίτλοι τέλους πέφτουν λίγο πριν από τον πόλεμο στα Φόκλαντς. Ετσι αποφεύγεται προφανώς μια από τις πιο «μαύρες σελίδες» μιας πολιτικού που υπήρξε, εκτός από σιδηρά, αμφιλεγόμενη.
Οι κριτικοί κάνουν λόγο για σίγουρη υποψηφιότητα της σπουδαίας ηθοποιού στα επόμενα Οσκαρ.
Δείτε το πρώτο trailer της ταινίας Σιδηρά Κυρία με τη Μέριλ Στριπ:

fimes.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: