ΣΙΝΕ

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Σοκάρει 10χρονο μοντέλο στο εξώφυλλο γαλλικού περιοδικού!

Είναι ξαπλωμένη ανάμεσα σε λεοπάρ μαξιλάρια με χείλη έντονα βαμμένα που «παίζουν» με το φωτογραφικό φακό. Όμως, το άκρως σοκαριστικό στοιχείο του μοντέλου αυτού δεν είναι άλλο από την ηλικία του. Το κορίτσι είναι μόλις δέκα ετών!
Οι προκλητικές εικόνες της πανέμορφης μικρής Thylane Lena-Rose Blondeau, κόρης του Γάλλου πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή Patrick Blondeau και της ηθοποιού και τηλεοπτικής παρουσιάστριας Véronika Loubry προκάλεσαν σάλο στο χώρο της μόδας, αλλά και εκτός αυτού. Καλύτερα, κυρίως εκτός αυτού...


Μάλιστα, οι άνθρωποι του περιοδικού την επέλεξαν για να κοσμήσει και το εξώφυλλο εκείνου του τεύχους, σε μία άκρως ηδυπαθή πόζα και με εξαιρετικά προκλητική ενδυμασία, όπως φυσικά θα άρμοζε σε επαγγελματία μοντέλο, πολύ μεγαλύτερης ηλικίας.
Η 10χρονη Thylane έχει ήδη ένα αξιοζήλευτο portfolio. Η εικόνα της βρίσκεται παντού στο Διαδίκτυο, ενώ έχει γίνει εξώφυλλο της Vogue Enfants, αλλά και άλλων υψηλών προδιαγραφών και μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικών.
Γεννήθηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού και ήδη την συγκρίνουν με τη «σειρήνα» των ‘60s Μπριζίτ Μπαρντό, η οποία είχε φωτογραφηθεί για το Elle στα 15 της.
Όμως, αυτές οι τελευταίες φωτογραφίες της Thylane με το βαρύ βάψιμο και τις γόβες στιλέτο που παρουσιάστηκαν στο περιοδικό Cadeaux (Δώρο), έφεραν το θέμα των ανήλικων μοντέλων και της χρήσης τους από τη βιομηχανία της μόδας και πάλι στο προσκήνιο.
Οι αντιδράσεις
Η καριέρα της και η πρόσφατη προκλητική της δουλειά, συμπίπτουν με μία τελευταία κίνηση της βρετανικής κυβέρνησης για ενίσχυση των απαγορεύσεων στο πόσο σεξουαλικά θα παρουσιάζονται τα παιδιά στα ΜΜΕ και σε ανάλογες διαφημιστικές καμπάνιες.
Σύμφωνα με επιστήμονες και ειδικούς, η πρόωρη έκθεση της σεξουαλικότητας προκαλεί βαριά ψυχολογικά προβλήματα σε παιδιά που εργάζονται στη βιομηχανία του modelling και καλούνται να κάνουν τέτοιες δουλειές.
Εκπρόσωπος της Ένωσης Μητέρων της Βρετανίας δήλωσε στη Daily Mail: «Έχουμε τεράστια ανησυχία σχετικά με τη στάση του πρακτορείου, το οποίο εκπροσωπεί την Blondeau. Είναι ξεκάθαρο πως οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό δεν ξέρουν εάν εκπροσωπούν ένα παιδί ή μία ενήλικη γυναίκα. Ευελπιστούμε, ότι, τουλάχιστον εδώ στη Βρετανία δεν θα επιτραπεί να δημοσιευθούν αυτές οι φωτογραφίες».
Έρευνες απέδειξαν ότι το 88% των παιδιών που περνούν τέτοιες διαδικασίες πρόωρης ωρίμανσης δέχονται τεράστιες πιέσεις.
Ένας blogger έγραψε σχετικά με τις φωτογραφίες του 10χρονου μοντέλου: «Είναι ένα πανέμορφο κοριτσάκι, όπως είναι όλα σε αυτήν την ηλικία. Αν και πιστεύω ότι θα γίνει ένα καταπληκτικό μοντέλο κάποια στιγμή, προς το παρόν οι φωτογραφίες της μου είναι κάτι περισσότερο από ενοχλητικές, διότι μοιάζει σαν "μικρομέγαλο"».
Η Βρετανίδα ψυχολόγος Έμα Γκρέι λέει ότι, «αν πρόκειται τα παιδιά να θέλουμε να γίνουν ψυχολογικά υγιείς και ισορροπημένοι ενήλικες, τότε η παιδική τους ηλικία θα πρέπει να είναι τέτοια, που να τα προετοιμάσει να αντέξουν τις δυσκολίες του κόσμου των ενηλίκων».
prtothema
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: