ΣΙΝΕ

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Συγκλονιστική κατάθεση πλούσιας Αθηναίας από σπίτι-κολαστήριο!

Τι είπε στη συγκλονιστική κατάθεση της η πλούσια Αθηναία μετά την απελευθέρωσή της από το σπίτι-κολαστήριο, όπου την κρατούσαν φυλακισμένη ο Χρήστος Παπαδόπουλος και οι συνεργοί του;
Στη χειμαρρώδη κατάθεσή της η 57χρονη αναφέρεται στη γνωριμία της με τον Χρήστο Παπαδόπουλο και στη σχέση της με τον 50χρονο συνεργό του, ιδιοκτήτη του σπιτιού στη Συκιά όπου τη φυλάκισαν και για το πώς επιχείρησαν να της αρπάξουν όλη της την περιουσία απειλώντας την ότι θα...

την τσιμεντώσουν μέσα σε έναν λάκκο.
Οι δύσκολες στιγμές για την 57χρονη -όπως η ίδια ισχυρίζεται- ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2010, οπότε πέθανε ο άντρας της και τα αδέλφια του προσπάθησαν να οικειοποιηθούν την ακίνητη και κινητή περιουσία του, η οποία περνούσε πλέον στην κατοχή της.
Η γνωριμία. «Εγώ τότε συνειδητοποίησα ότι χρειάζομαι δικηγόρο για να μηνύσω τα αδέλφια του άνδρα μου. (…) Πήρα τηλέφωνο (σ.σ.: αναφέρει όνομα φίλου του άνδρα της από την Πέραμο της Καβάλας) και μου είπε ότι “δεν έχεις πρόβλημα, έχω ξάδερφο τον καλύτερο κληρονομολόγο της Ελλάδας”. (…) Στις 10/10/2010 μου τηλεφωνεί ο κύριος Χρήστος Παπαδόπουλος. (…) Την επόμενη ημέρα ήρθε σπίτι μου και του εξιστόρησα όλα αυτά που μου είχαν συμβεί με τα αδέλφια του άνδρα μου. Μου είπε ότι είναι απλή η υπόθεσή μου και ότι βρήκε τερατώδη αυτά που μου είχαν συμβεί (…)».
Ο Χρήστος Παπαδόπουλος θα συναντηθεί μαζί της ακόμα μία φορά, ενώ με πρόφαση κάποια προβλήματα που αντιμετώπιζε, θα εξαφανιστεί για λίγους μήνες από τη ζωή της. Θα εμφανιστεί όμως ξανά, και αυτή τη φορά θα τη γνωρίσει σε έναν 50χρονο φίλο του, τον «Ρωμαίο» όπως συνήθιζε να τον φωνάζει, ο οποίος περνούσε μια δύσκολη περίοδο καθώς δεν μπορούσε να συνέλθει από τον θάάνατο της γυναίκας του. «Με ρώτησε αν θα μπορούσα να βοηθήσω τον φίλο του αυτόν από το Ξυλόκαστρο, αφού όπως μου είπε, “ξέρεις από ψυχολογία και πέρασες το ίδιο πρόβλημα”. Εγώ αρνήθηκα, μολονότι είχα σπουδάσει ψυχολογία. Στις 7 Δεκεμβρίου χτυπάει το τηλέφωνό μου και ακούω για πρώτη φορά τη φωνή του (σ.σ.: αναφέρει το όνομα του 50χρονου). Μου συστήθηκε, μου είπε ότι ήταν από τη Συκιά Κορινθίας και ότι ήταν φίλος του Χρήστου Παπαδόπουλου».
Από την ημέρα εκείνη η 57χρονη ήρθε πιο κοντά με τον 50χρονο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους ακολούθησαν τα ραντεβού, μέχρι που εκείνη αποφάσισε να πάει να μείνει για μία εβδομάδα σε διαμέρισμα που της παραχωρούσε εκείνος στη Συκιά Κορινθίας. «Εγώ, πράγματι, πήγα. Ο (σ.σ.: αναφέρει το όνομα του 50χρονου) ήταν κύριος μαζί μου. Τον ρώτησα ποιος είναι ο Χρήστος Παπαδόπουλος και μου απάντησε: “Θυμάσαι την εταιρεία δολοφόνων; Αυτός ήταν ο αρχηγός”. Τον ρώτησα εάν αυτός ήταν ο υπαρχηγός και μου είπε όχι, αλλά ομολόγησε ότι ο ίδιος είχε σκοτώσει τον ξάδερφό του. Το παρουσίασε, βέβαια, σαν βεντέτα».
Στη Συκιά Κορινθίας η πλούσια χήρα θα γνωρίσει και τον πεθερό του 50χρονου, ο οποίος περνούσε δύσκολες ώρες μετά τον θάνατο της κόρης του. «Επειδή δεν είχα ρούχα μαζί μου γύρισα σπίτι μου με τη συνοδεία του… (σ.σ.: αναφέρει όνομα 50χρονου). (…) Οταν μπήκα στο σπίτι μου στην Αθήνα, στο οποίο ζούσα επί τριάντα χρόνια με τον άνδρα μου, αντίκρισα μια κατάσταση που παρόμοια δεν είχα ξαναδεί ούτε σε ταινία τρόμου. Ολα ανάκατα! Δεν υπήρχαν ούτε καρέκλες και τραπέζια. Σημειωτέον ότι του 50χρονου του είχα δείξει ρολόγια χρυσά Rolex που τα είχα σπίτι και του είχα πει για όλα τα κινητά πράγματα που υπήρχαν μέσα στο σπίτι. Τα ίδια είχα αναφέρει και στον Παπαδόπουλο. Του είχα πει να πάρει ένα Rolex… Του είχα δείξει και σπαθιά που είχα στο σπίτι, του είχα πει επίσης ότι υπήρχαν παλιές εικόνες και κειμήλια. (…) Δεν μπορούσε να φύγει από το μυαλό μου ότι δικοί του άνθρωποι δηλαδή του (σ.σ.: αναφέρει το όνομα του 50χρονου) είχαν μπει μέσα στο σπίτι».
Ο εφιάλτης. Η 57χρονη τότε πήρε μαζί της ό,τι είχαν αφήσει πίσω τους οι διαρρήκτες και επέστρεψε και πάλι στο σπίτι του 50χρονου, στη Συκιά. Οπως αναφέρει στην κατάθεσή της, εκείνος της είχε πει ότι είχε πάει αρκετές φορές στο σπίτι της στην Αθήνα και είχε πάρει πράγματα για να τα πουλήσει, χωρίς εκείνη να του έχει δώσει τη συγκατάθεσή της. «Είχε πάρει κάποια πράγματα, ένα ραδιόφωνο της θείας μου, κάτι μπακίρια της γιαγιάς μου από την πατρίδα της για να τα πουλήσει δίχως τη συναίνεσή μου. (…) Επίσης, μου είπε ότι έδωσε τα κλειδιά στη μεσίτρια για να μου πουλήσει το σπίτι στην τιμή των 56.000 ευρώ. Καταλαβαίνω τότε ότι αρχίζει η μεγάλη αφαίμαξη. Ηθελαν να μου τα πάρουν όλα».
Σε κάποια άλλη επίσκεψή της στο σπίτι της, πάντα συνοδεία του 50χρονου, διαπίστωσε ότι έλειπαν πίνακες, κρυστάλλινα αντικείμενα και συλλογές από παλιά σερβίτσια. «Του είπα ότι θέλω να με πάει στη γαλλική πρεσβεία. Του το είπα ψέματα, για να καταλάβω από την αντίδρασή του εάν είμαι εγκλωβισμένη. Δυστυχώς, ήμουν. (…) Η συμπεριφορά του τότε άλλαξε. Ο κύριος που γνώρισα έγινε ένας χυδαιολόγος, πλέον. Εβριζε γενικώς, αλλά και εμένα. Σκεφτόμουν ότι πρέπει να το σκάσω από εκεί. (…) Τον άκουγα που μιλούσε με τον Παπαδόπουλο και κάποιον άλλον (σ.σ.: αναφέρει το όνομα). (…) Πιστεύω ότι είναι πιθανό να έχουν ήδη συντάξει πλαστή διαθήκη για να μου τα πάρουν όλα. Εχω στην κυριότητά μου την οικία μου στην Αθήνα, μία οικία στην Πέραμο Καβάλας, ένα ποσοστό εξ αδιαιρέτου επί διώροφου οικίας στη Δράμα, καθώς και δύο στρέμματα στην Κερατέα».
Από την ημέρα εκείνη ο 50χρονος τής απαγόρευσε να ξαναβγεί από το διαμέρισμα στη Συκιά. «Μέχρι τις αρχές Μαΐου έμενα με δική μου θέληση εκεί. Μετά κατάλαβα ότι (σ.σ.: αναφέρει το όνομα του 50χρονου) με κρατά παράνομα, δεν με αφήνει να τηλεφωνήσω και δεν με αφήνει να βγω από το σπίτι, παρά μόνο με δική του συνοδεία ή του Χρήστου Παπαδόπουλου».
«Τον έφερε να με τσιμεντώσει». Τότε στη ζωή της μπαίνει ένας ακόμα άγνωστος άνδρας, τον οποίο της γνωρίζει ο 50χρονος. «Τον έφερε στο σπίτι μια μέρα και μου τον σύστησε. Τον έφερε να με τσιμεντώσει, δηλαδή να με θάψει στον λάκκο που μου είχε ανοίξει ο (σ.σ.: αναφέρει το όνομα του 50χρονου). Μου έλεγε ότι “εγώ το βράδυ σκάβω λάκκους, ο πρώτος λάκκος είναι για εσένα”. Μου έλεγε ότι δεν θα με σκοτώσει απλώς ότι θα με βασανίσει πριν με τρόπο που αυτός θέλει. (…) Ο (σ.σ.: αναφέρει όνομα φίλου του 50χρονου) ανέβηκε στο διαμέρισμα και μου πήρε μία βυζαντινή εικόνα του 1620 μεγάλης αξίας, ένα βυζαντινό τρίπτυχο, καθώς και τον φάκελο με τις υπογραφές των οπλαρχηγών του ’21 και έγγραφα Βαλκανικών πολέμων, επίσης μεγάλης αξίας. Ακουσα ότι τα έβαλαν σε θυρίδα. Δεν τα πούλησαν γιατί τους φόβισα ότι οι εικόνες είναι παράνομες. Ο (σ.σ.: αναφέρει όνομα φίλου του 50χρονου) μου είχε πάρει επίσης δύο σπαθιά, έναν πίνακα του Ντορίς και δύο πίνακες του Ζενετζή».
Ολο αυτό το διάστημα, όπως εξηγεί η 57χρονη, ο 50χρονος είχε βάλει τουλάχιστον εφτά με οχτώ διαφορετικά άτομα να τη φυλάνε για να μη βγει από το διαμέρισμα, τα οποία όμως όταν τους εξηγούσε τι συμβαίνει, έφευγαν.
Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο εγκέφαλος της «εταιρείας δολοφόνων» Χρήστος Παπαδόπουλος προκειμένου να απολογηθεί, καθώς φέρεται να είναι ένα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που απήγαγε την 57χρονη Αθηναία. Ο 73χρονος πλέον άνδρας, μετά τη νέα προθεσμία που είχε πάρει την περασμένη Τετάρτη από τις δικαστικές αρχές, σήμερα θα περάσει την πόρτα του ανακριτή για να δώσει τη δική του απάντηση για την υπόθεση. Ο Χρήστος Παπαδόπουλος από τη στιγμή που έπεσε στα χέρια των αστυνομικών πριν από μία εβδομάδα στο Μενίδι υποστηρίζει ότι είναι αθώος και αρνείται όσα του καταλογίζει η γυναίκα, που ισχυρίζεται ότι φυλακίστηκε από αυτόν και τους συνεργάτες του με σκοπό να της αποσπάσουν την περιουσία της. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και σήμερα ενώπιον των λειτουργών της Θέμιδος.
fimes.gr

Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: