ΣΙΝΕ

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Μέχρι τέλος Αυγούστου η νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών!

Η επικαιροποίηση της λίστας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων.
Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι η λίστα θα πρέπει να εξετάζεται με ποιοτικά κριτήρια, ενώ ξεκαθάρισε ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί, με στόχο, μέχρι τέλους Αυγούστου, να έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση, σχετικά με τη νέα λίστα για το 80% τουλάχιστον των ειδικοτήτων.
Ο Γιώργος Κουτρουμάνης συναντήθηκε και με τα προεδρεία της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του ΟΑΕΕ και το ενδεχόμενο περαιτέρω διευκόλυνσης των

επαγγελματιών προκειμένου να καταβάλλουν τις εισφορές και τις οφειλές παλαιότερων ετών,.
Οι πρόεδροι ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος και Βασίλης Κορκίδης, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες, αλλά και στην αδυναμία τους, σε πολλές περιπτώσεις, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο Ταμείο τους.
Στο πλαίσιο αυτό, πρότειναν βελτιώσεις στο υπάρχον σύστημα οφειλών, ενώ αναφέρθηκαν και στο έλλειμμα ενημέρωσης, που υπάρχει στους επαγγελματίες για τη δυνατότητα αξιοποίησης των νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων.
Ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι πρώτη προτεραιότητα και μέλημα θα πρέπει να είναι η διασφάλιση των πόρων του Ταμείου και δεσμεύτηκε για τη λειτουργία συμβουλευτικού κέντρου στον ΟΑΕΕ, έτσι ώστε να ενημερώνονται οι οφειλέτες, με κάθε λεπτομέρεια για τις επιλογές που μπορούν να αξιοποιήσουν.
Παράλληλα, ο κ δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει, έπειτα από οικονομική μελέτη που θα εκπονηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, το αίτημα των οργανώσεων για μετάταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, με μικρότερες εισφορές για τους ασφαλισμένους.
Αυτή η μετάταξη, εφόσον υιοθετηθεί και εφαρμοστεί, θα ισχύσει για συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όχι πέραν από το 2013. Διευκρινίστηκε, επίσης, ότι δυνατότητα υπαγωγής σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία θα έχουν μόνον όσοι έχουν υπαχθεί ή θα υπαχθούν σε ρυθμίσεις οφειλών.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: